Biopremiärer vecka 33

Alla trailers för veckans nya filmer

Den här veckan bjuder på sju nya biopremiärer! Actionkomedin "The man from U.N.C.L.E." med svenska Alicia Vikander, "Love & Mercy", en biografisk film om Beach Boys grundare Brian Wilson och "Eden", som tar pulsen på den franska elektroniska musikscenen, är tre av filmerna som går upp på vita duken.

Biopremiärer vecka 33

Alla trailers för veckans nya filmer

Alla trailers för veckans nya filmer

Den här veckan bjuder på sju nya biopremiärer! Actionkomedin "The man from U.N.C.L.E." med svenska Alicia Vikander, "Love & Mercy", en biografisk film om Beach Boys grundare Brian Wilson och "Eden", som tar pulsen på den franska elektroniska musikscenen, är tre av filmerna som går upp på vita duken.

Dark Places

Libby Day är den enda överlevande efter ett inbrott där hon blev vittne till mordet på sin mamma och sina systrar. Nu lever Libby med vetskapen om att hennes vittnesmål som sjuåring ledde till att hennes egen bror dömdes till livstids fängelse för det fasansfulla brottet. När en grupp true crime-entusiaster hittar Libby tjugofem år senare övertalar de henne att gå igenom händelseförloppet en gång till, och plötsligt dyker nya minnesbilder upp inom henne. Libby börjar ifrågasätta sin egen roll som huvudvittne och bestämmer sig för att ta reda på sanningen om sitt förflutna.

Eden

Året är 1992, den elektroniska musiken utvecklas i ett rasande tempo. Inte minst i Paris där klubbscenen kokar. Paul har precis börjat som DJ, men hittar snabbt en växande publik. Uppmärksamheten ökar, festerna blir allt vildare och i tumultet som uppstår blir det allt svårare för Paul att behålla fotfästet i tillvaron. Eden följer "French Touch"-scenen från 1992 fram till idag. Med artister som bland andra Daft Punk, Dmitri from Paris och Cassius är det en i allra högsta grad levande historia.

Pixels

När utomjordingar misstolkar videoklipp från klassiska arkadspel som krigsförklaringar, bestämmer de sig för att anfalla Jorden med krigstaktik hämtad från spelen. För att försöka rädda världen tar president Will Cooper (Kevin James) kontakt med sin barndomsvän, hemmabioinstallatören och tidigare arkadmästaren Sam Brenner (Adam Sandler). Under hans ledning får ett team av spelnördar (Peter Dinklage och Josh Gad) i uppdrag att ta upp kampen mot utomjordingarna. Till sin hjälp har de överstelöjtnant Violet Van Patten (Michelle Monaghan), som förser arkadspelarna med unika vapen.

The man from U.N.C.L.E.

Med det kalla kriget som bakgrund ser vi CIA-agenten Napoleon Solo och KGB-agenten Illya Kuryakin som tvingas samarbeta för att förhindra en global kärnvapenkatastrof. Till sin hjälp har de dottern till en försvunnen tysk vetenskapsman och nu börjar en gemensam kamp mot klockan. För regi och manus står Guy Ritchie och i rollerna ser vi bland andra Henry Cavill, Armie Hammer, svenska Alicia Vikander och Hugh Grant. The man from U.N.C.L.E. bygger på den populära TV-serien med samma namn från 1960-talet.

Himmel över Havanna

På en terrass i Havanna träffas fem vänner för att fira att en av dem har återkommit efter 16 år i exil. Den glada stämningen ändras sakta till något mer allvarligt när de börjar diskutera det förflutna, gemensamma erfarenheter och orealiserade drömmar. Spänningen mellan vännerna växer när det blir klart för dem att den som åkte iväg hela tiden ville komma tillbaka hem, och att de som blev kvar på Kuba vill flytta därifrån.

Love & Mercy

I Love & Mercy skildras hur Beach Boys ledare, Brian Wilson, förlorar greppet om verkligheten under arbetet med popmästerverket "Pet Sounds". Under 1980-talet är han en bruten och förvirrad man, som står under ständig övervakning av sin terapeut, Dr. Eugene Landy. Paul Dano spelar den unge Brian Wilson och John Cusack gör rollen som den äldre. De övriga stora rollerna spelas av Elizabeth Banks och Paul Giamatti.

Nicke Nyfiken 3 – Tillbaka till djungeln

Denna gång ger sig Nicke ut på ett viktigt rymduppdrag, men efter lite misslyckade apkonster kraschar han istället i Afrika. Medan Mannen med den gula hatten söker efter honom ger sig Nicke ut på upptäcktsjakt i djungeln och skaffar sig ett gäng nya vänner på vägen.

Listan publicerad 2015-08-13

×
×
×