Popcorn Palace

Hakuna Matata

Popcorn Palace

Hakuna Matata

Hakuna Matata

Jag såg filmen "The Lovely Bones" för några dagar sedan.Bserad på en bok handlar den om 14 åriga Susie som mördas en dag när hon är på väg hem från skolan. Hon hamnar i ett sorts Limbo och undviker att "gå in i ljuset" för hon vill stanna kvar och gå tillbaka till sin familj. Man får se famljens kamp med att gå vidare, hitta mördaren och även Susies kropp.

Åren går, dock visar inte filmen detta så bra, i boken så går det tio år från mordet till slutet, Susie narrerarerande genom filmen är det ändå som förtydligar att tiden går, till exempel när hon säger att hennes lillasyster (som från början redan ser betydligt äldre ut än Susie, vilket är förvirrande) passerar Susie i åldern, och i slutet är hon gravid och gift.

I Limbo träffar Susie en annan tjej, som visar sig också blev mördad av samma man, Susies granne, och senare får man reda på att han har dödat flertalet unga flickor genom åren, alla kommer till Susie i Limbo för att uppmuntra henne att gå in i ljuset.

Limbovärlden är fantastiskt gjord, som en magisk värld, ibland ett paradis. Enligt mig är denna världen det som är bäst gjort med filmen. Resten av filmen är bra, men tidspaseringen än förvirrande och slutet är lite irriterande. Då det man vill ska hända, inte händer. Men poängen med historien är just det, att alla berättelser inte slutar lyckligt.

Catrine | 2010-01-23 18:08

Alright, mitt första inlägg!

I den här bloggen kommer jag skriva om de filmer jag tittat på, och jag ser väl kanske två till tre filmer i veckan. Jag kommer skriva allt jag tycker om dem, värt att notera är att jag är bra på att kritisera, så även om en film är bra, så kommer jag säkert ha minst en negativ synpunkt.

Jag gillar mest att se på komedier och skräckfilmer, men är det någon film som blivigt "stor" och fått mycket bra recensioner så tittar jag oftast på dem också, oavsett genre.

Jag kommer säkert också skriva lite om kändisvärlden, kanske några galor, skandaler eller andra "breaking news", att blanda in lite engelska i mina texter är något jag råkar göra ganska mycket, då det inte finns ett bra svensk sätt att uttrycka sig på, så bare with me.

Utöver detta så gillar jag även (vissa) tecknade filmer och nostalgi tripper, och Harry Potter.

See you around.

Catrine | 2010-01-20 16:10

Bloggen “Popcorn Palace” publiceras på Film.nu av Catrine. Film.nu förhandsgranskar inte publicerat material i denna blogg, och tar därför inte ansvar för innehållet i den. Finner du något du anser vara olämpligt i denna blogg, ta gärna kontakt med oss.

Är detta din blogg? Uppdateringar kan tyvärr inte längre göras då Film.nu har avslutat denna bloggfunktion, och “Popcorn Palace” finns endast kvar i arkivsyfte. Om du önskar radera bloggen, kontakta oss. Skriv i ditt mail att du vill radera din blogg och inkludera adressen (URL) till denna sida. Uppge även ditt namn samt det inloggningsnamn och lösenord du använde när du skapade bloggen på Film.nu.

×