Sacha Baron Cohen tillbaka som Borat

En uppföljare till “Borat” från 2006 har spelats in under 2020, och upphovsmannen Sacha Baron Cohen sägs redan ha visat filmen för folk inom filmbranschen.

Film.nu |

Cohen har dykt upp i nyheterna flera gånger under de senaste månaderna för olika offentliga, “handgripliga” skämt. Något som fått fans att spekulera i huruvida han gör en andra säsong av sin Showtime-serie “Who Is America?” eller om han har ett helt nytt projekt på gång. Nu tycks dock allt peka på att projektet han spelar in är någon slags uppföljare till “Borat” – “Cohen spelar Borat som spelar Cohen”, som det beskrevs av Jeff Sneider på Collider.

I juni tog sig Cohens karaktär in på ett högerextremt möte i Washington och övertygade publiken att sjunga med i en rasistisk sång. Texten innehöll bland annat passager om att injicera barn med “Wuhan-influensan” och att “stycka” journalister “som att saudierna gör”. Cohen var klädd i overaller och lösskägg, föreställande en countrysångare. En annan händelse som blev viral i slutet av augusti var när Cohen, klädd som Borat, körde på en gata med ett filmteam framför bilen. Hans framfart fångades då på en Tik Tik-video.

Det spekuleras att filmen kan få premiär före det amerikanska presidentvalet 3 november 2020 – 14 år efter originalet.