TV-serien Jägarna tillbaka med ny säsong 8 mars

För 25 år sedan hade filmen “Jägarna” premiär i Sverige och blev snabbt en klassiker. För tre år sedan lanserades TV-serien med samma namn. Nu fortsätter serien med en andra säsong. I de ledande rollerna syns Rolf Lassgård, Lena Endre och Simon J Berger.

Film.nu |

I den nya säsongen av “Jägarna” skakas Erik Bäckströms (Rolf Lassgård) lugna tillvaro om när Joar Särn (Simon J Berger) dyker upp i Eriks liv igen, 15 år efter att han dömts för ett mord som fortfarande plågar det lilla samhället i Norrbotten. Erik tar hjälp av åklagaren Niki Thompson (Lena Endre) för att reda ut sanningen om mordet. Eriks beslut att åter börja gräva i fallet leder till öppna konflikter med hans forna vänner, inte minst med brorsonen Peter (Johan Marenius Nordahl) som nu axlat rollen som polis. Snart befinner sig Erik och Peter på motsatta sidor av den eskalerande konflikten, och Erik står åter inför valet att offra dem han älskar – om rättvisan skall segra.

“Sanningen har alltid haft ett högt pris i Jägarna. Att hålla inne på sanningen kan visa sig kosta ännu mer. Vad har gjorts rätt, vad har gjorts fel? Erik är i den här säsongen sin egen antagonist. Han brottas mycket med sig själv och riskerar att bli sin egen största fiende. Förhoppningsvis visar det helt andra sidor av honom”, säger Rolf Lassgård i ett pressmeddelande.

Rolf Lassgård har spelat huvudrollen i samtliga delar av “Jägarna” – långfilmerna Jägarna (1996) och Jägarna 2 (2011) samt första säsongen av TV-serien som hade premiär 2018.

Huvudförfattare är Björn Carlström och Stefan Thunberg. Andra säsongen av Jägarna regisseras av Jens Jonsson och Johan Lundin. Jägarna produceras av Harmonica Films i samarbete med SF Studios och distribueras internationellt av ITV Studios.

TV-serien “Jägarna” får premiär på C More den 8 mars. Den kommer även att sändas på TV4 och TV4 Play från den 23 mars.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *