Vera Vitali

 

Vera Vitali

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Vera Vitali är uppvuxen i Stockholm och föddes in i en filmfamilj, där hon som barn bland annat kunde följa inspelningen i London av Stanley Kubricks sista filmer (bland dem Full Metal Jacket), då hennes far skådespelaren Leon Vitali arbetade i England som Kubricks speciella personliga produktionsassistent och skådespelare i flera av hans senare filmer. Hennes mor, Kersti Vitali, har verkat som kostymör för en rad stora svenska filmer, musikaler och teaterproduktioner. Även hennes bror, Max Vitali, arbetar som skådespelare. Med sin bakgrund tvekade hon länge om hon också skulle söka sig till denna värld och i 24-årsåldern gick hon en utbildning vid Stockholms Elementära Teaterskola och även teaterskola i New York

Läs mer om Vera Vitali
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Vera Vitali

Född 1981-10-03 (42 år sedan) i Stockholm.

Föräldrar

Leon Vitali, Kersti Vitali

Bilder på Vera Vitali

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om Vera Vitali?

Starta en diskussion om Vera Vitali med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Vera Vitali

Biografi från Wikipedia/Film.nu Extern länk till biografins källa

Vera Vitali är uppvuxen i Stockholm och föddes in i en filmfamilj, där hon som barn bland annat kunde följa inspelningen i London av Stanley Kubricks sista filmer (bland dem Full Metal Jacket), då hennes far skådespelaren Leon Vitali arbetade i England som Kubricks speciella personliga produktionsassistent och skådespelare i flera av hans senare filmer. Hennes mor, Kersti Vitali, har verkat som kostymör för en rad stora svenska filmer, musikaler och teaterproduktioner. Även hennes bror, Max Vitali, arbetar som skådespelare.

Med sin bakgrund tvekade hon länge om hon också skulle söka sig till denna värld och i 24-årsåldern gick hon en utbildning vid Stockholms Elementära Teaterskola och även teaterskola i New York. Efter det medverkade hon i sverigepremiären av Bertolt Brechts ofullbordade pjäs Bageriet (2007) på Orionteatern i regi av hennes nuvarande styvfar Lars Rudolfsson, och gjorde ett bejublat framträdande som stand-up komiker på Riksteaterns scen på Arvikafestivalen 2008. Samarbetet med Riksteatern fördjupades då hon 2009 skrev en egen komisk monologpjäs "Vilja vara Vera Vitali", som hon spelade på turné i dubbelprogram med en föreställning av Nour El-Refai.

2008 filmdebuterade Vitali i Ruben Östlunds "De ofrivilliga" och hon har sedan medverkat i ett flertal filmer och TV-produktioner, däribland Amir Chamdins "Hela havet stormar" (2009) och "Cornelis" (2010), Johan Klings "Puss" (2010) och "Människor helt utan betydelse" (av Gustaf Skarsgård efter Klings bok; 2011) och huvudrollen i Fijona Jonuzis prisbelönta kortfilm "Girl" (2011).

Genombrottet kom med huvudrollen i SVT:s miniserie "Hinsehäxan" (2012). Hon spelar också polisen Sara Svenhagen i SVT:s stora serie-satsning om Arne Dahls A-gruppen 2012. Under 2015 är hon aktuell i Lisa Aschans "Det vita folket", där hon spelar huvudrollen som Alex.

Innehåll från Wikipedia/Film.nu tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×