Vanna Rosenberg

 

Vanna Rosenberg

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Vanna Rosenberg är en skådespelare och manusförfattare. Hon föddes i Farsta, Stockholm, Sverige den 3 april 1973. Hon är känd för bland annat Hur många lingon finns det i världen (2011), Hur många kramar finns det i världen (2013), Kvarteret Skatan reser till Laholm (2012), Fröken Märkvärdig & Karriären (2010) och Kvarteret Skatan - i nöd och lust (2010).

Läs mer om Vanna Rosenberg

Denna biografi har genererats automatiskt av Filmanic (vår snälla lilla bot).

 
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Vanna Rosenberg

Född 1973-04-03 (48 år sedan) i Farsta, Stockholm, Sverige.

Förhållanden
Namn Från Till Typ av förhållade
Ulf Synnerholm(Gifta: 2007-08-02–) 2007-08-02 Gifta
Barn

Dafne Synnerholm, Bille Synnerholm

Föräldrar

Göran Rosenberg, Annika Isaksson

Bilder på Vanna Rosenberg

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Vanna Rosenberg?

Starta en diskussion om Vanna Rosenberg med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Vanna Rosenberg

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Rosenberg började med teater i liten skala redan på dagis. Hennes mamma jobbade som dramapedagog och hela dagiset fick vara med i barnprogrammet Du måste förstå att jag älskar Fantomen som sändes julen 1981. Rosenberg var också med i Vår teater i Högdalen.[1] På gymnasiet gick hon 3-årig samhällsvetenskaplig linje med estetisk inriktning. Hon hade också en mindre roll i långfilmen Agnes Cecilia från 1991. Rosenberg var medlem i dansmusikgruppen AdAstra där hon och hennes klasskamrat från gymnasiet, Åsa Schmalenbach, var sångerskor, tillsammans med Bengt Girell Jr och Kim Henry Bergström. Gruppen släppte sitt debutalbum hösten 1994 och gjorde en kort Sverigeturné.[2][3] Efteråt har Rosenberg förklarat att det inte alls var hennes grej att sjunga i ett band.[4] Hösten 1994 fick hon också stor uppmärksamhet för sin roll som Sonja, den glada ägaren till glassbaren, i Ulf Malmros TV-serie Rapport till himlen. Hösten 1994 spelade hon dessutom in långfilmen En på miljonen.

1997 började Rosenberg på Teaterhögskolan i Stockholm och kombinerade det med både pjäser, revyer och filmer. 2001 återvände hon till musiken och spelade in en skiva med Tomas Hirdman.[5] Samma år fick hon också Guldmasken för sin roll i farsen Maken till fruar.

2002 var det tänkt att Rosenberg skulle spela den kvinnliga huvudrollen i musikalen Singin' in the Rain på Oscarsteatern.[6] Projektet blev dock uppskjutet och när musikalen hade premiär hösten 2006 hade Hanna Lindblad den kvinnliga huvudrollen.

I TV-serien Kvarteret Skatan fick Rosenberg återigen möjlighet att spela komedi. I barnprogrammet Allt och lite till spelade Rosenberg den pedantiska Vivianne D Ångström, prenumerant på tidningen "Linjal och exakt vetenskap", mot Elisabet Carlsson och Jacob Ericksson

Vanna deltog i På spåret 2009/2010 ihop med sin pappa Göran Rosenberg och slutade på sista plats i sin grupp.

Vanna Rosenberg är gift med filmproducenten Ulf Synnerholm.[7] Hon var sommarpratare 2010.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×