Svante Grundberg

 

Svante Grundberg

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Per Göran Svante Grundberg, född 9 november 1943 i Njurunda i Västernorrlands län (Medelpad), är en svensk skådespelare, författare, regissör och ståupp-komiker. Grundberg verkade som skådespelare och regissör på teatrar (som Teater 9 och Radioteatern) i Stockholm omkring 1970-talet och filmdebuterade i Marianne Ahrnes film Frihetens murar (1978) och har medverkat i ytterligare två av hennes produktioner, TV-serien Den tredje lyckan (1983) och På liv och död (1986). Han blev känd för den större publiken genom komiska biroller i populära underhållningsfilmer som Sällskapsresan (1980), Gräsänklingar (1982), och de tre filmerna i serien Göta kanal

Läs mer om Svante Grundberg
 
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Svante Grundberg

Född 1943-11-09 (76 år sedan) i Njurunda, Sundsvall, Västernorrlands län, Sverige.

Barn

Nick Grundberg

Vad du tycker om Svante Grundberg?

Starta en diskussion om Svante Grundberg med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Svante Grundberg

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Per Göran Svante Grundberg, född 9 november 1943 i Njurunda i Västernorrlands län (Medelpad), är en svensk skådespelare, författare, regissör och ståupp-komiker.

Grundberg verkade som skådespelare och regissör på teatrar (som Teater 9 och Radioteatern) i Stockholm omkring 1970-talet och filmdebuterade i Marianne Ahrnes film Frihetens murar (1978) och har medverkat i ytterligare två av hennes produktioner, TV-serien Den tredje lyckan (1983) och På liv och död (1986). Han blev känd för den större publiken genom komiska biroller i populära underhållningsfilmer som Sällskapsresan (1980), Gräsänklingar (1982), och de tre filmerna i serien Göta kanal.

Som en stor kännare av framför allt olika slags jazzorienterad musikhistoria med flera egna, internationellt uppmärksammade musikdokumentärer (filmen The Crickets blev även 1989 nominerad till det amerikanska ACE Award) i bagaget blev han också populär hos många med TV-programmet Nattsudd (1985Â?1991), där han och Björn Wallde svamlade om aktuella händelser, äldre populärmusikhistoria, såg på gamla musikfilmsnuttar och spelade musik på skiva. 2000 gav han också ut boken Nattsuddboken.

Grundberg har även medverkat i radioprogram som Rocklagret, Bip Bop Boom och Garanterat inaktuellt. Han ses även i Discocrews musikvideo Husvagn.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×