Stina Rautelin

 

Stina Rautelin

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Stina Agnes Elisabeth Rautelin, född 25 oktober 1963 i Helsingfors, är en finlandssvensk skådespelare och regissör. Rautelin bestämde sig för att bli skådespelare då hon i början av 1980-talet såg en annons från Teaterhögskolan i Helsingfors. På samma ort arbetade hon sedan vid Svenska teatern och Teater Mars. Hon är också utbildad i New York. Hon har också varit verksam som skådespelare i TV och på film. Debuten skedde som barnskådespelare i TV-serien Bergströms (1972). Därefter följde en period av inaktivitet, vilken varade fram till 1980-talets mitt. 1995 blev hon lockad till Sverige av Jonas Grimås, som erbjöd henne rollen som Talvi i Radioskugga (1995). Rollen fick henne att stanna i Sverige och 1998-2000 spelade hon fartygskapten Andrea Melin i TV-serien Rederiet. Hon är även igenkänd för rollen som kriminalpolis Lena Klingström i filmerna om Martin Beck. Som regissör har Rautelin gjort nio avsnitt av TV-serien Rederiet, alla inspelade under 2001

Läs mer om Stina Rautelin
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Stina Rautelin

Född 1963-10-25 (58 år sedan) i Helsingfors, Finland.

Bilder på Stina Rautelin

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Stina Rautelin?

Starta en diskussion om Stina Rautelin med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Stina Rautelin

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Stina Agnes Elisabeth Rautelin, född 25 oktober 1963 i Helsingfors, är en finlandssvensk skådespelare och regissör.

Rautelin bestämde sig för att bli skådespelare då hon i början av 1980-talet såg en annons från Teaterhögskolan i Helsingfors. På samma ort arbetade hon sedan vid Svenska teatern och Teater Mars. Hon är också utbildad i New York.

Hon har också varit verksam som skådespelare i TV och på film. Debuten skedde som barnskådespelare i TV-serien Bergströms (1972). Därefter följde en period av inaktivitet, vilken varade fram till 1980-talets mitt. 1995 blev hon lockad till Sverige av Jonas Grimås, som erbjöd henne rollen som Talvi i Radioskugga (1995). Rollen fick henne att stanna i Sverige och 1998-2000 spelade hon fartygskapten Andrea Melin i TV-serien Rederiet. Hon är även igenkänd för rollen som kriminalpolis Lena Klingström i filmerna om Martin Beck.

Som regissör har Rautelin gjort nio avsnitt av TV-serien Rederiet, alla inspelade under 2001.

Hon har två söner.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×