Ruth Vega Fernandez

 

Ruth Vega Fernandez

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Ruth Vega Fernandez är en skådespelare. Hon föddes i Canary Islands den 12 april 1977. Hon är känd för bland annat Johan Falk: Kodnamn Lisa (2012), Kyss mig (2011), Call Girl (2012), Liza Marklund 08 - En plats i solen (2012) och Cirkeln (2015).

Läs mer om Ruth Vega Fernandez

Denna biografi har genererats automatiskt av Filmanic (vår snälla lilla bot).

 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Ruth Vega Fernandez

Född 1977-04-12 (46 år sedan) i Canary Islands.
Längd 168 cm.

Bilder på Ruth Vega Fernandez

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om Ruth Vega Fernandez?

Starta en diskussion om Ruth Vega Fernandez med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Ruth Vega Fernandez

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Ruth Vega Fernandez föddes på Kanarieöarna som dotter till ett spanskt par, av henne karaktäriserade som "hippies". Föräldrarna var motståndare till general Francos diktatur och gick i exil till Sverige när fadern blev inkallad till militärtjänstgöring. Föräldrarna skildes tidigt varpå fadern återvände till Spanien och Ruth Vega Fernandez reste ofta mellan Sverige och Spanien, med upprepade stopp i Paris. Under skolåren bodde hon i Majorna i Göteborg. När hon var 17 år följde hon och lillasystern med mamman som skulle plugga homeopati i Paris ett år, men Ruth stannade längre. I Paris började hon på en internationell gymnasieskola och studerade därefter teater i flera år. År 2000 blev hon antagen till scenskolan i Lyon och är även utbildad i dans vid Balettakademien och Operan i Göteborg.

Fernandez debuterade 2007 i TV-serien Upp till kamp av Mikael Marcimain och har sedan fortsatt att arbeta med Marcimain i långfilmerna Call Girl (2012) och Gentlemen (2014). Fernandez har även spelat den återkommande rollen som Marie Lindell i filmerna om Johan Falk. På teaterscenen har hon verkat vid Göteborgs stadsteater och spelat i en uppsättning av August Strindbergs Fadren i Paris och medverkat i belgisk produktion av Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap.

2013 utsågs Ruth Vega Fernandez till årets bäst klädda kvinna av tidskriften Elle. Hon är sedan många år bosatt i Paris.

Fernandez har både svenskt och spanskt medborgarskap, hennes modersmål är svenska och spanska och hon talar flytande franska och engelska.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×