Regina Lund

 

Regina Lund

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Regina Charlotta Theodora Lund, född 17 juli 1967 i Vasa i Finland (men folkbokfördes i Farsta församling i Stockholm, där modern var skriven), är en svensk skådespelare, sångare, låtskrivare, poet, författare och multikonstnär. Lund har medverkat i film- och TV-produktioner, på teaterscenen, krogshower, som sångerska, konstnär, fotograf och debattör samt har enligt egen utsago arbetat som clairvoyant, clairsentient, clairaudient, andlig vägledare, tarotläsare och healer/medium sedan 2008. Efter ett antal TV-produktioner långfilmsdebuterade Regina Lund i Björn Runges Harry & Sonja (1996), där hon spelade badvakt mot Stellan Skarsgård. Hon gjorde huvudrollen i Hans-Åke Gabrielssons thriller Sjön (1999). Filmen följdes av roller i till exempel Hassel - Förgöraren (2000) och samma år i Susanne Biers film Livet är en schlager som schlagersångerska. 2004 gjorde hon huvudrollen som Stella Måne i den omdiskuterade sexualupplysningsfilmen Kärlekens språk

Läs mer om Regina Lund
 
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Regina Lund

Född 1967-07-17 (52 år sedan) i Vaasa.

Förhållanden
Namn Från Till Typ av förhållade
Jonas Malmsjö(Gifta: 2000–2002) 2000 2002 Gifta
Barn

Wiggo Love Linblå Lund

Föräldrar

Sonja Lund, Christian Lund

Bilder på Regina Lund

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Regina Lund?

Starta en diskussion om Regina Lund med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Regina Lund

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Regina Charlotta Theodora Lund, född 17 juli 1967 i Vasa i Finland (men folkbokfördes i Farsta församling i Stockholm, där modern var skriven), är en svensk skådespelare, sångare, låtskrivare, poet, författare och multikonstnär. Lund har medverkat i film- och TV-produktioner, på teaterscenen, krogshower, som sångerska, konstnär, fotograf och debattör samt har enligt egen utsago arbetat som clairvoyant, clairsentient, clairaudient, andlig vägledare, tarotläsare och healer/medium sedan 2008.

Efter ett antal TV-produktioner långfilmsdebuterade Regina Lund i Björn Runges Harry & Sonja (1996), där hon spelade badvakt mot Stellan Skarsgård. Hon gjorde huvudrollen i Hans-Åke Gabrielssons thriller Sjön (1999). Filmen följdes av roller i till exempel Hassel - Förgöraren (2000) och samma år i Susanne Biers film Livet är en schlager som schlagersångerska. 2004 gjorde hon huvudrollen som Stella Måne i den omdiskuterade sexualupplysningsfilmen Kärlekens språk. Hon medverkade i Göta Kanal 2 - kanalkampen (2006). 2009 spelade hon en av huvudrollerna i den tyska filmen Gellert - Game Over. Filmen innehåller fem låtar från hennes album EverybodyÂ's Darling och hennes karaktär Una framför fyra av sångerna live i filmen. Samma år medverkade hon även i Dear Alice och Alexander Mobergs ungdomsfilm Klara. 2011 fick Lund en roll i För kärleken i regi av Othman Karim. Regina Lund har huvudrollen i Hans Montelius svensk-amerikanska romantiska komedi How To Seduce Your Neighbor (2012).

Efter debuten i Den nya människan (1979), har hon medverkat i ett stort antal TV-produktioner. Regina Lund har till exempel haft roller i Missförstå mig rätt (1991), Det uppdämda hatets bottenlösa bassänger (1993) och i Kjell Sundvalls Du bestämmer (1993). Förutom genombrottet i Rederiet har Regina Lund bland annat gjort stora och hyllade roller som poliselev i TV-serierna Aspiranterna (1998) och som Tuula i Lars Molins Ivar Kreuger (1998). 2003 gjorde hon den kvinnliga huvudrollen i Solisterna och medverkade i avsnittet Wallander - Luftslottet (2006). 2009 gjorde hon en roll i den tyska TV-filmen The Inspector And The The Sea - Dark Angel. Filmen är baserad på Mari Jungstedts deckare Den mörka ängeln (2008).

Hon har medverkat i kortfilmer som till exempel Jenny ger igen (2009) och Mammas pojke (2010). Den senare, i regi av Hans Montelius, visades på festivalen i Cannes 2011.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×