Özz Nûjen

 

Özz Nûjen

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Loran Özz Ceko Nûjen, ursprungligen Özgür Gezgin, född 20 juni 1975 i den kurdiska delen av Turkiet, är en kurdisk-svensk ståuppkomiker, manusförfattare, programledare och skådespelare. Özz Nûjen flydde med familjen från Turkiet som åttaåring och kom senare till Sverige. Där växte han upp i Rinkeby utanför Stockholm. Han gick på Calle Flygare Teaterskola mellan 1997 och 1999. Nûjen har medverkat i ett flertal svenska TV-serier, såsom Aspiranterna, Anna Holt - Polis, Tusenbröder, julkalendern Lasse-Majas detektivbyrå, Wallander - Skytten och Irene Huss. Som röstskådespelare har han gjort rösten till myggan "Mooseblood" i filmen Bee Movie (2007), och till duvan "Vinnie" i Bolt (2008). Nûjen fick en stor biroll i den franska långfilmen Si tu meurs, je te tue (2011). Detta ledde till att han fick en av huvudrollerna i Lorenzo Gabrieles Comme chez soi (2011)

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

Listor & Nyheter

 
 
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Özz Nûjen

Född 1975-06-20 (49 år sedan) i Kurdistan.

Bilder på Özz Nûjen

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om Özz Nûjen?

Starta en diskussion om Özz Nûjen med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Özz Nûjen

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Loran Özz Ceko Nûjen, ursprungligen Özgür Gezgin, född 20 juni 1975 i den kurdiska delen av Turkiet, är en kurdisk-svensk ståuppkomiker, manusförfattare, programledare och skådespelare.

Özz Nûjen flydde med familjen från Turkiet som åttaåring och kom senare till Sverige. Där växte han upp i Rinkeby utanför Stockholm. Han gick på Calle Flygare Teaterskola mellan 1997 och 1999.

Nûjen har medverkat i ett flertal svenska TV-serier, såsom Aspiranterna, Anna Holt - Polis, Tusenbröder, julkalendern Lasse-Majas detektivbyrå, Wallander - Skytten och Irene Huss. Som röstskådespelare har han gjort rösten till myggan "Mooseblood" i filmen Bee Movie (2007), och till duvan "Vinnie" i Bolt (2008).

Nûjen fick en stor biroll i den franska långfilmen Si tu meurs, je te tue (2011). Detta ledde till att han fick en av huvudrollerna i Lorenzo Gabrieles Comme chez soi (2011).

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×