Örjan Ramberg

 

Örjan Ramberg

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Ralf Örjan Ramberg, född 26 februari 1948 i Johanneberg i Göteborg, är en svensk skådespelare. Han har medverkat i filmer som Jack (1977), Repmånad (1979), Sökarna (1993), Nu är pappa trött igen (1996), Paradiset (2003) och Den enskilde medborgaren (2006). Ramberg vikarierade tidvis i bandet Tages, och 1969 sjöng han in singelskivan Balladen om killen del 1 & 2. Efter flytten till Stockholmn medverkade han som ordinarie ensemblemedlem i Fattighuskabarén. Ramberg är anställd vid Dramaten sedan 1977. Han medverkade i TV-serien Möbelhandlarens dotter. Han har blivit tilldelad den kungliga medaljen Litteris et Artibus för "framstående konstnärliga insatser som skådespelare". Örjan Ramberg är bosatt på Djurgården i Stockholm och har tre barn: dottern Tilde Fröling från samboförhållandet med skådespelerskan Ewa Fröling, en son med skådespelerskan och före detta sambon Lena Olin samt ytterligare en son med skådespelerskan Lena Nilsson

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Örjan Ramberg

Född 1948-02-26 (73 år sedan).

Bilder på Örjan Ramberg

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Örjan Ramberg?

Starta en diskussion om Örjan Ramberg med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Örjan Ramberg

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Ralf Örjan Ramberg, född 26 februari 1948 i Johanneberg i Göteborg, är en svensk skådespelare.

Han har medverkat i filmer som Jack (1977), Repmånad (1979), Sökarna (1993), Nu är pappa trött igen (1996), Paradiset (2003) och Den enskilde medborgaren (2006).

Ramberg vikarierade tidvis i bandet Tages, och 1969 sjöng han in singelskivan Balladen om killen del 1 & 2. Efter flytten till Stockholmn medverkade han som ordinarie ensemblemedlem i Fattighuskabarén. Ramberg är anställd vid Dramaten sedan 1977. Han medverkade i TV-serien Möbelhandlarens dotter. Han har blivit tilldelad den kungliga medaljen Litteris et Artibus för "framstående konstnärliga insatser som skådespelare".

Örjan Ramberg är bosatt på Djurgården i Stockholm och har tre barn: dottern Tilde Fröling från samboförhållandet med skådespelerskan Ewa Fröling, en son med skådespelerskan och före detta sambon Lena Olin samt ytterligare en son med skådespelerskan Lena Nilsson.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×