Nils Petter Sundgren

 

Nils Petter Sundgren

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Nils Henrik Christian Sundgren, känd som Nils Petter Sundgren, född 24 februari 1929 i Bromma, Stockholm, är en svensk filmkritiker och programledare. Han ledde SVT:s Filmkrönikan under åren 1963-1991. År 1993 blev han filmkritiker i TV4 tillsammans med Hans Wiklund i TV-programmet Bionytt. Året därpå var han med om att instifta TV4:s filmpris Guldsolen som han själv delade ut till den som han ansåg förtjänat uppmärksamhet för sina insatser inom filmen. Sundgren slutade som filmkritiker 2006, och tilldelades 19 juni samma år professors namn. Den 22 januari 2007 fick han en Guldbagge (hederspriset) för sina insatser som filmkritiker

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

 
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Nils Petter Sundgren

Född 1929-02-24 (91 år sedan) i Bromma, Stockholm.

Bilder på Nils Petter Sundgren

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Nils Petter Sundgren?

Starta en diskussion om Nils Petter Sundgren med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Nils Petter Sundgren

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Nils Henrik Christian Sundgren, känd som Nils Petter Sundgren, född 24 februari 1929 i Bromma, Stockholm, är en svensk filmkritiker och programledare. Han ledde SVT:s Filmkrönikan under åren 1963-1991.

År 1993 blev han filmkritiker i TV4 tillsammans med Hans Wiklund i TV-programmet Bionytt. Året därpå var han med om att instifta TV4:s filmpris Guldsolen som han själv delade ut till den som han ansåg förtjänat uppmärksamhet för sina insatser inom filmen.

Sundgren slutade som filmkritiker 2006, och tilldelades 19 juni samma år professors namn. Den 22 januari 2007 fick han en Guldbagge (hederspriset) för sina insatser som filmkritiker.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×