Martina Haag

 

Martina Haag

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Helen Martina Haag, född Uusma 9 juni 1964 på Lidingö, är en svensk skådespelare, krönikör och författare. Martina Haag gick på Calle Flygare Teaterskola. Hon scendebuterade som sjuåring på Sagateatern, i rollen som banan. År 1995 hade hon en roll i filmen Älskar, älskar inte. Sedan dess har hon deltagit i bio- och tv-produktioner som Percy tårar, Adam & Eva, Heja Björn samt Underbar och älskad av alla. Den senare är en film efter Martina Haags egen roman från 2005. Filmen, med Martina Haag i huvudrollen, hade premiär i augusti 2007. Den kritikerrosades och blev en stor publiksuccé. Haag debuterade som skribent vid 39 års ålder och har sedan dess bland annat skrivit krönikor i tidningar som Elle, Aftonbladet och Mama. År 2004 publicerades hennes första krönikesamling, Hemma hos Martina, och debutromanen Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) gavs ut året därpå. Haag är syster till illustratören och läkaren Bea Uusma

Läs mer om Martina Haag
 
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Martina Haag

Född 1964-06-09 (56 år sedan) i Lidingö, Sverige.

Bilder på Martina Haag

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Martina Haag?

Starta en diskussion om Martina Haag med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Martina Haag

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Helen Martina Haag, född Uusma 9 juni 1964 på Lidingö, är en svensk skådespelare, krönikör och författare.

Martina Haag gick på Calle Flygare Teaterskola. Hon scendebuterade som sjuåring på Sagateatern, i rollen som banan.

År 1995 hade hon en roll i filmen Älskar, älskar inte. Sedan dess har hon deltagit i bio- och tv-produktioner som Percy tårar, Adam & Eva, Heja Björn samt Underbar och älskad av alla. Den senare är en film efter Martina Haags egen roman från 2005. Filmen, med Martina Haag i huvudrollen, hade premiär i augusti 2007. Den kritikerrosades och blev en stor publiksuccé.

Haag debuterade som skribent vid 39 års ålder och har sedan dess bland annat skrivit krönikor i tidningar som Elle, Aftonbladet och Mama. År 2004 publicerades hennes första krönikesamling, Hemma hos Martina, och debutromanen Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) gavs ut året därpå.

Haag är syster till illustratören och läkaren Bea Uusma. Tillsammans med programledaren Erik Haag har hon fyra barn.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×