Maria Bonnevie

 

Maria Bonnevie

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Anna Maria Cecilia Bonnevie, född 26 september 1973 i Västerås, är en svensk-norsk skådespelare. Hon är dotter till skådespelarna Per Waldvik och Jannik Bonnevie. Bonnevie började med att ta danslektioner. När hon var 16 år inledde hon studierna i drama i Norge samtidigt som hon medverkade i filmproduktioner såsom Hrafn Gunnlaugssons Den vite vikingen och Ola Solums Isbjörnskungen. Därefter studerade hon drama i Danmark. Hon utexaminerades från Teaterhögskolan i Stockholm 1997. År 2009 spelade hon rollen som drottning Maud av Norge i den norska TV-serien Harry & Charles. Bonnevie är sedan 2006 sambo med den norska journalisten Fredrik Skavlan. Hon hade tidigare en långvarig relation med skådespelaren Mikael Persbrandt

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Maria Bonnevie

Född 1973-09-26 (49 år sedan) i Västerås, Sverige.

Förhållanden
Namn Från Till Typ av förhållade
Fredrik Skavlan(Sambo: 2006–) 2006 Sambo
Mikael Persbrandt(Sambo: 1998-03–2003) 1998-03 2003 Sambo

Bilder på Maria Bonnevie

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Maria Bonnevie?

Starta en diskussion om Maria Bonnevie med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Maria Bonnevie

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Anna Maria Cecilia Bonnevie, född 26 september 1973 i Västerås, är en svensk-norsk skådespelare. Hon är dotter till skådespelarna Per Waldvik och Jannik Bonnevie.

Bonnevie började med att ta danslektioner. När hon var 16 år inledde hon studierna i drama i Norge samtidigt som hon medverkade i filmproduktioner såsom Hrafn Gunnlaugssons Den vite vikingen och Ola Solums Isbjörnskungen. Därefter studerade hon drama i Danmark. Hon utexaminerades från Teaterhögskolan i Stockholm 1997.

År 2009 spelade hon rollen som drottning Maud av Norge i den norska TV-serien Harry & Charles.

Bonnevie är sedan 2006 sambo med den norska journalisten Fredrik Skavlan. Hon hade tidigare en långvarig relation med skådespelaren Mikael Persbrandt.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×