Maria Blom

 

Maria Blom

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Maria Margareta Blom, född 28 februari 1971 i Täby i Stockholms län, är en svensk regissör, dramatiker och manusförfattare. Hon är kanske mest känd för filmen Masjävlar från 2004. Blom har skrivit och regisserat omkring tio pjäser, däribland Rabarbers och Sårskorpor samt Dr. Kokos Kärlekslaboratorium på Stockholms stadsteater och Under hallonbusken på Dramaten. Hon tilldelades 2002 ett av Stockholms stads kulturella hederspriser i konstformen Teater och mim för sina verk vid Stockholms Stadsteater/Backstage. Maria Blom är sedan några år tillbaka bosatt i Falun, dit hon flyttade i samband med Dalateaterns uppsättning av hennes teaterpjäs Masjävlar. Hon debuterade senare som filmregissör, genom en bearbetning av sin pjäs. Hon är förlovad med frilansmusikern och kompositören Anders Nygårds. Han har komponerat musiken till Masjävlar och har även en liten roll i filmen som spelman

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

 
 
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Maria Blom

Född 1971-02-28 (50 år sedan) i Täby.

Förhållanden
Namn Från Till Typ av förhållade
Anders Nygårds(Sambo) Sambo

Bilder på Maria Blom

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Maria Blom?

Starta en diskussion om Maria Blom med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Maria Blom

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Maria Margareta Blom, född 28 februari 1971 i Täby i Stockholms län, är en svensk regissör, dramatiker och manusförfattare. Hon är kanske mest känd för filmen Masjävlar från 2004.

Blom har skrivit och regisserat omkring tio pjäser, däribland Rabarbers och Sårskorpor samt Dr. Kokos Kärlekslaboratorium på Stockholms stadsteater och Under hallonbusken på Dramaten. Hon tilldelades 2002 ett av Stockholms stads kulturella hederspriser i konstformen Teater och mim för sina verk vid Stockholms Stadsteater/Backstage.

Maria Blom är sedan några år tillbaka bosatt i Falun, dit hon flyttade i samband med Dalateaterns uppsättning av hennes teaterpjäs Masjävlar. Hon debuterade senare som filmregissör, genom en bearbetning av sin pjäs. Hon är förlovad med frilansmusikern och kompositören Anders Nygårds. Han har komponerat musiken till Masjävlar och har även en liten roll i filmen som spelman.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×