Malin Arvidsson

 

Malin Arvidsson

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Malin Kristina Edla Sofia Göstasdotter Arvidsson, född 19 februari 1978 i El Salvador, är en svensk skådespelare och dansare. Arvidsson utexaminerades från Teaterhögskolan i Göteborg år 2006, men är även utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg och har tidigare arbetat som dansare under många år. Efter Teaterhögskolan följde engagemang hos Stockholms Stadsteater, Kungliga Dramatiska Teatern, Teater Martin Mutter samt film- och TV-produktioner. Ett urval av roller för teatern kan nämnas B i uruppsättningen av Lars Noréns Om kärlek på Dramaten, Masja i Måsen av Tjechov på Vaxholms Sommarteater, Städerskan i Jösses Flickor - Återkomsten av Malin Axelsson/Suzanne Osten/Margareta Garpe på Stockholms Stadsteater och Abra i uruppsättningen av Love och Cirkusfåglarna av Nina Wester för Dramaten. Sin första större roll för film/television gjorde Arvidsson SVT:s dramaserie 183 dagar där hon spelade Laura

Läs mer om Malin Arvidsson
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Malin Arvidsson

Född 1978-02-19 (42 år sedan) i El Salvador.

Vad du tycker om Malin Arvidsson?

Starta en diskussion om Malin Arvidsson med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Malin Arvidsson

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Malin Kristina Edla Sofia Göstasdotter Arvidsson, född 19 februari 1978 i El Salvador, är en svensk skådespelare och dansare. Arvidsson utexaminerades från Teaterhögskolan i Göteborg år 2006, men är även utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg och har tidigare arbetat som dansare under många år. Efter Teaterhögskolan följde engagemang hos Stockholms Stadsteater, Kungliga Dramatiska Teatern, Teater Martin Mutter samt film- och TV-produktioner.

Ett urval av roller för teatern kan nämnas B i uruppsättningen av Lars Noréns Om kärlek på Dramaten, Masja i Måsen av Tjechov på Vaxholms Sommarteater, Städerskan i Jösses Flickor - Återkomsten av Malin Axelsson/Suzanne Osten/Margareta Garpe på Stockholms Stadsteater och Abra i uruppsättningen av Love och Cirkusfåglarna av Nina Wester för Dramaten.

Sin första större roll för film/television gjorde Arvidsson SVT:s dramaserie 183 dagar där hon spelade Laura. Sen följde fler stora roller som i Görel Cronas regidebut Tysta leken, där hon spelade rollen som Antonia. Hon har även spelat rollen som Kerstin Holm i filmerna baserade på Arne Dahls bästsäljande böcker om A-gruppen.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×