Linus Wahlgren

 

Linus Wahlgren

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Linus Carl Henrik Wahlgren, född 10 september 1976 i Gustavsberg, Värmdö kommun, Stockholms län, är en svensk skådespelare och musikalartist. Wahlgren påbörjade teaterkarriären tidigt. En av hans första roller var som Skorpan i teaterversionen av Bröderna Lejonhjärta där hans storebror Niclas Wahlgren spelade Jonathan. På senare år har han medverkat i teateruppsättningar som Rent, Stars, Grease och Lovestory. Två somrar har han spelat folklustspel med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. 2008 medverkade han i musikalen Hujeda mej vá många sånger tillsammans med Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Bianca och Benjamin Wahlgren Ingrosso, Frida och Mimmi Sandén, Vendela Palmgren med flera. Wahlgren har även arbetat både som skådespelare och röstskådespelare på film. I mitten av 1980-talet lånade han ut sin röst åt de tecknade barnfilmerna om busfröet Dennis. Han lånade även ut sin röst till Meowth i den japanska animerade TV-serien Pokémon

Läs mer om Linus Wahlgren
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Linus Wahlgren

Född 1976-09-10 (44 år sedan) i Gustavsberg, Värmdö, Sverige.

Bilder på Linus Wahlgren

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Linus Wahlgren?

Starta en diskussion om Linus Wahlgren med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Linus Wahlgren

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Linus Carl Henrik Wahlgren, född 10 september 1976 i Gustavsberg, Värmdö kommun, Stockholms län, är en svensk skådespelare och musikalartist.

Wahlgren påbörjade teaterkarriären tidigt. En av hans första roller var som Skorpan i teaterversionen av Bröderna Lejonhjärta där hans storebror Niclas Wahlgren spelade Jonathan. På senare år har han medverkat i teateruppsättningar som Rent, Stars, Grease och Lovestory. Två somrar har han spelat folklustspel med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. 2008 medverkade han i musikalen Hujeda mej vá många sånger tillsammans med Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Bianca och Benjamin Wahlgren Ingrosso, Frida och Mimmi Sandén, Vendela Palmgren med flera.

Wahlgren har även arbetat både som skådespelare och röstskådespelare på film. I mitten av 1980-talet lånade han ut sin röst åt de tecknade barnfilmerna om busfröet Dennis. Han lånade även ut sin röst till Meowth i den japanska animerade TV-serien Pokémon. Han medverkade i 85 avsnitt av TV-serien Rederiet i slutet av 1990-talet och han medverkade i två avsnitt (avsnitt 3 och 9) av TV-serien Solsidan 2010. Han har också gjort huvudroller i filmerna Hundtricket och Mongolpiparen samt medverkade i filmen Göta kanal 2 - kanalkampen 2006.

1985 sjöng Wahlgren in en singelskiva med titeln Jag är en astronaut, vilket var en cover på sången I am an Astronaut som 1972 sjöngs av Ricki Wilde.

Han är son till Christina Schollin och Hans Wahlgren samt bror till Pernilla, Peter och Niclas Wahlgren. Linus Wahlgren var tidigare gift med makeup-artisten Jessica Wahlgren (fd. Johansson) och har två barn, Linn född 2005 och Colin född 2010.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×