Hans Rosenfeldt

 

Hans Rosenfeldt

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Hans Rosenfeldt, tidigare Pettersson, född 13 juli 1964 i Borås, är en svensk manusförfattare, skådespelare och programledare i etermedia. Rosenfeldt är bosatt i Täby Kyrkby. Han tog sin mors flicknamn Rosenfeldt efter gymnasiet, då han planerade en skådespelarkarriär. Han har tidigare bland annat varit programledare för TV-programmen Parlamentet, Högsta domstolen, Folktoppen och för många radioprogram i Sveriges Radio P3. Rosenfeldt var nöjeschef på SVT mellan januari 2003 och december 2005. Han var även programledare för SVT:s lördagsunderhållning Dubbat och varje söndagsförmiddag hörde man honom i Sveriges Radio P4:s numera nedlagda program Söndagsskolan. Han är dessutom medlem i panelen i det klassiska radioprogrammet På minuten. Han medverkade också tillsammans med Jessika Gedin i 2008–2009 års upplaga av På spåret, där paret kom på andra plats

Läs mer om Hans Rosenfeldt
 
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Hans Rosenfeldt

Född 1964-07-13 (56 år sedan) i Borås.
Längd 206 cm.

Nominerad för utmärkelser
Utmärkelse Gala År Nominerad för
British Academy Television International Award (The Bridge) 2013 British Academy Television Awards 2013 The Bridge

Bilder på Hans Rosenfeldt

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Hans Rosenfeldt?

Starta en diskussion om Hans Rosenfeldt med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Hans Rosenfeldt

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Hans Rosenfeldt, tidigare Pettersson, född 13 juli 1964 i Borås, är en svensk manusförfattare, skådespelare och programledare i etermedia. Rosenfeldt är bosatt i Täby Kyrkby.

Han tog sin mors flicknamn Rosenfeldt efter gymnasiet, då han planerade en skådespelarkarriär. Han har tidigare bland annat varit programledare för TV-programmen Parlamentet, Högsta domstolen, Folktoppen och för många radioprogram i Sveriges Radio P3. Rosenfeldt var nöjeschef på SVT mellan januari 2003 och december 2005. Han var även programledare för SVT:s lördagsunderhållning Dubbat och varje söndagsförmiddag hörde man honom i Sveriges Radio P4:s numera nedlagda program Söndagsskolan. Han är dessutom medlem i panelen i det klassiska radioprogrammet På minuten. Han medverkade också tillsammans med Jessika Gedin i 2008Â?2009 års upplaga av På spåret, där paret kom på andra plats.

Som manusförfattare ligger Rosenfeldt bakom TV-serier som De drabbade, 183 dagar och den flerfaldigt prisbelönta Bron.

Tillsammans med Michael Hjorth har han skrivit kriminalromanerna "Det fördolda" (2010), "Lärjungen" (2011), "Fjällgraven" (2012) och "Den stumma flickan" (2014) om kriminalpsykologen Sebastian Bergman.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×