Hans Mosesson

 

Hans Mosesson

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Hans Kristoffer Mosesson, född 1 augusti 1944 i Enskede i Stockholm, är en svensk musiker, skådespelare och teaterregissör. Mosesson växte upp på Lidingö och tog studenten i Växjö. Han gick på Sjökrigsskolan och var med på en långresa med skolfartyget Älvsnabben. Mosesson började med studentteater då han studerade medicin i Lund. Han avbröt studierna för att börja som sångare i proggmusikgruppen Nationalteatern. Hösten 2008 och våren 2009 medverkade han i SVT:s dramaserie Andra Avenyn där han spelade Per-Erik Björn. I 13 år, fram till 1 februari 2015, spelade han rollen som Ica-handlaren Stig i Icas reklamfilmer. Har sedan dess medverkat i Radioteatern och SVT:s dramaserie Jordskott. Mosesson är far till journalisten Måns Mosesson och morbror till snowboardåkaren Hampus Mosesson. Hans Mosesson är bosatt i Brottkärr utanför Göteborg. Den 28 juli 2015 var han sommarvärd i Sveriges Radios program Sommar i P1

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Hans Mosesson

Född 1944-08-01 (77 år sedan).

Bilder på Hans Mosesson

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Hans Mosesson?

Starta en diskussion om Hans Mosesson med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Hans Mosesson

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Hans Kristoffer Mosesson, född 1 augusti 1944 i Enskede i Stockholm, är en svensk musiker, skådespelare och teaterregissör.

Mosesson växte upp på Lidingö och tog studenten i Växjö. Han gick på Sjökrigsskolan och var med på en långresa med skolfartyget Älvsnabben. Mosesson började med studentteater då han studerade medicin i Lund. Han avbröt studierna för att börja som sångare i proggmusikgruppen Nationalteatern. Hösten 2008 och våren 2009 medverkade han i SVT:s dramaserie Andra Avenyn där han spelade Per-Erik Björn. I 13 år, fram till 1 februari 2015, spelade han rollen som Ica-handlaren Stig i Icas reklamfilmer. Har sedan dess medverkat i Radioteatern och SVT:s dramaserie Jordskott.

Mosesson är far till journalisten Måns Mosesson och morbror till snowboardåkaren Hampus Mosesson. Hans Mosesson är bosatt i Brottkärr utanför Göteborg.

Den 28 juli 2015 var han sommarvärd i Sveriges Radios program Sommar i P1.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×