Gunnar Strømvad

 

Gunnar Strømvad

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Gunnar Strømvad var en skådespelare. Född den 12 maj 1908. Gunnar Strømvad dog 6 december 1972, hen blev 64 år. Hen är känd för bland annat Olsen-banden i Jylland (1971), Olsen-banden (1968), Slap af, Frede (1966), Bussen (1963) och Slå først, Frede (1965).

Läs mer om Gunnar Strømvad

Denna biografi har genererats automatiskt av Filmanic (vår snälla lilla bot).

 
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Gunnar Strømvad

Född 1908-05-12 (111 år sedan). Död 1972-12-06 (64 år).

Bilder på Gunnar Strømvad

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Gunnar Strømvad?

Starta en diskussion om Gunnar Strømvad med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Gunnar Strømvad

Biografi från Wikipedia

Gunnar Strømvad var elev af Eyvind Johan-Svendsen og Otto Lagoni. Han gennemgik Det Kongelige Teaters elevskole og havde derefter sine fleste opgaver på turnéer samt på de frederiksbergske teatre. I teatersæsonen 1955-56 spillede han på Frederiksberg Teater i "Jebberød bank", men huskes især for sin rolle som Jacob Skomager i "Jeppe på Bjerget", som han spillede med Osvald Helmuth som modspiller. En snes år inden sin død havde han været Pjerrot på Pantomimeteatret i Tivoli. En af hans sidste større roller var som Charley i Det Danske Teaters udførelse af "En Sælgers Død". Gunnar Strømvad var også meget anvendt i radioen. Han var gift med Emily Strømvad.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×