Fredrik Lindström

 

Fredrik Lindström

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Fredrik Lindström, född 27 juni 1963 i Fors församling i Eskilstuna, är en svensk komiker, filmregissör, programledare och betecknar sig själv som "populärhistoriker". Sitt genombrott fick Lindström som en i ensemblen av busringare i det nu nedlagda radioprogrammet Hassan i Sveriges Radio P3 1993-1994. På radion har han senare ofta deltagit i underhållningsprogrammet På minuten. Under 1990-talet var han komiker i ZTV:s humorprogram Tommy på duken. Lindström har regisserat två långfilmer: Känd från TV (2001) och Vuxna människor (1999). Han är medmanusförfattare till tv-serierna c/o Segemyhr och Detta har hänt och producerade 2001 också en fiktiv dokumentär med namnet Harry Viktor. Han medverkade även i tv-serierna Ingesson, Pangbulle och Pentagon. Lindström har varit programledare för tv-programmet Värsta språket, som senare följdes upp med serien Svenska dialektmysterier, båda i SVT

Läs mer om Fredrik Lindström
 
 
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Fredrik Lindström

Född 1963-06-27 (59 år sedan) i Eskilstuna, Södermanlands län, Sverige.
Längd 192 cm.

Förhållanden
Namn Från Till Typ av förhållade
Sun Fors Lindström(Gifta: 2005–2012) 2005 2012 Gifta
Lotten von Hofsten(Gifta: 1988–1994) 1988 1994 Gifta
Barn

Flora Lindström, Clara Lindström

Föräldrar

Hans Gösta Lindström, Lena Lindström

Bilder på Fredrik Lindström

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Fredrik Lindström?

Starta en diskussion om Fredrik Lindström med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Fredrik Lindström

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Fredrik Lindström, född 27 juni 1963 i Fors församling i Eskilstuna, är en svensk komiker, filmregissör, programledare och betecknar sig själv som "populärhistoriker".

Sitt genombrott fick Lindström som en i ensemblen av busringare i det nu nedlagda radioprogrammet Hassan i Sveriges Radio P3 1993-1994. På radion har han senare ofta deltagit i underhållningsprogrammet På minuten. Under 1990-talet var han komiker i ZTV:s humorprogram Tommy på duken.

Lindström har regisserat två långfilmer: Känd från TV (2001) och Vuxna människor (1999). Han är medmanusförfattare till tv-serierna c/o Segemyhr och Detta har hänt och producerade 2001 också en fiktiv dokumentär med namnet Harry Viktor. Han medverkade även i tv-serierna Ingesson, Pangbulle och Pentagon.

Lindström har varit programledare för tv-programmet Värsta språket, som senare följdes upp med serien Svenska dialektmysterier, båda i SVT. Efter det senare programmet medverkade han i Melodifestivalen 2006 som representant för alla regionala juryer, med en personlig tolkning av dialekten för respektive regional jury. Under vintern 2006 sändes Världens modernaste land i SVT och under 2008 Vad är en människa? i samma kanal, båda med Lindström som programledare.

2011 producerade han scenshowen Ljust & fräscht tillsammans med Henrik Schyffert. Den kretsade kring svenskens nyvaknade inredningsintresse. Duon skrev även om det hela till en bok - Ljust & fräscht-boken. Februari 2014 återkom duon med den nya showen Ägd - pengarna eller livet, som kretsar kring vår tids konsumtionshets och ekonomifixering.

Sedan hösten 2009 är han domare i underhållningsprogrammet På spåret.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×