Eva Rydberg

 

Eva Rydberg

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Eva Gunilla Johansson Rydberg, född 20 juni 1943 i Västra Skrävlinge församling i Malmö, är en svensk sångerska, skådespelerska, komedienn och dansös. Hon är chef för Fredriksdalsteatern i Helsingborg samt mor till skådespelarna Kalle och Birgitta Rydberg. Eva Rydberg filmdebuterade redan som tolvåring mot Edvard Persson i "Blå himmel" 1955, spelade i kultfilmen "Drra på, en kul grej på väg till Götet" 1967 och gestaltade en tokig dalkulla i "Sound of Näverlur" 1971. Hon har varit med i fyra av SVT:s julkalendrar; "Teskedsgumman", "Långtradarchaufförens berättelser", "Trolltider" och "Superhjältejul". Rydberg har även dubbat tecknade filmer och spelat in fem LP-skivor. Hon har legat på Svensktoppen flera gånger och nådde störst framgång med Lasse Berghagens visa "Han är väldigt lik oss andra" 1975. Hon deltog i Melodifestivalen 1977 där hon sjöng "Charlie Chaplin", skriven av Tomas Ledin

Innehåll från Wikpedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

Listor & Nyheter

 
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Eva Rydberg

Född 1943-06-20 (81 år sedan) i Malmö, Sverige.

Bilder på Eva Rydberg

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om Eva Rydberg?

Starta en diskussion om Eva Rydberg med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Eva Rydberg

Biografi från Wikpedia Extern länk till biografins källa

Eva Gunilla Johansson Rydberg, född 20 juni 1943 i Västra Skrävlinge församling i Malmö, är en svensk sångerska, skådespelerska, komedienn och dansös. Hon är chef för Fredriksdalsteatern i Helsingborg samt mor till skådespelarna Kalle och Birgitta Rydberg.

Eva Rydberg filmdebuterade redan som tolvåring mot Edvard Persson i "Blå himmel" 1955, spelade i kultfilmen "Drra på, en kul grej på väg till Götet" 1967 och gestaltade en tokig dalkulla i "Sound of Näverlur" 1971. Hon har varit med i fyra av SVT:s julkalendrar; "Teskedsgumman", "Långtradarchaufförens berättelser", "Trolltider" och "Superhjältejul".

Rydberg har även dubbat tecknade filmer och spelat in fem LP-skivor. Hon har legat på Svensktoppen flera gånger och nådde störst framgång med Lasse Berghagens visa "Han är väldigt lik oss andra" 1975. Hon deltog i Melodifestivalen 1977 där hon sjöng "Charlie Chaplin", skriven av Tomas Ledin.

Innehåll från Wikpedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×