Erik Olsson

 

Erik Olsson

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Erik Olsson var en skådespelare. Född den 21 september 1892. Erik Olsson dog 1 maj 1979, hen blev 86 år. Hen är känd för bland annat Arvet (2003), Bundfald (1957), Dyrlægens plejebørn (1968), Frk. Møllers jubilæum (1937) och 3 må man være (1959).

Läs mer om Erik Olsson

Denna biografi har genererats automatiskt av Filmanic (vår snälla lilla bot).

 
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Erik Olsson

Född 1892-09-21 (126 år sedan). Död 1979-05-01 (86 år).

Bilder på Erik Olsson

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Erik Olsson?

Starta en diskussion om Erik Olsson med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Erik Olsson

Biografi från Wikipedia

Erik Olsson var elev af Henrik Malberg og fik sanguddannelse hos Johanne Geisler. Han havde roller som Horaca i "Fruentimmerskolen", Tordenskjold i "Tordenskjold i Dynekilen", Klint i "Genboerne", distriktslægen i "Den kloge mand", godsejeren i "Gulddåsen", Jacob Skomager i Jeppe på Bjerget", Gamstrup i "Nei", Jeppe i "Erasmus Montanus", kroværten i "Tre finder en kro", van Daarn i "Anne Franks dagbog", gamle Tobias i "Folk og røvere", skoleinspektøren i "Revisoren", sognefogeden i "Båndet", Graaberg i "Vildanden", Mads Hjulmand i "Nøddebo Præstegård", Bamsefar i "Hakkebakkeskoven", abbeden i "Damen fra natcaféen".

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×