Claes Månsson

 

Claes Månsson

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Claes Månsson är en skådespelare. Han föddes i Johanneberg den 5 februari 1950. Han är känd för bland annat Lotta på Bråkmakargatan (1992), Yrrol (1994), Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr (1991), Drömkåken (1993) och Rika barn leka bäst (1997).

Läs mer om Claes Månsson

Denna biografi har genererats automatiskt av Filmanic (vår snälla lilla bot).

 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Claes Månsson

Född 1950-02-05 (73 år sedan) i Johanneberg.
Längd 198 cm.

Förhållanden
Namn Från Till Typ av förhållade
Gudrun Gamell Månsson(Gifta) Gifta
Barn

Gustav Månsson, Lisa Månsson

Bilder på Claes Månsson

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Claes Månsson?

Starta en diskussion om Claes Månsson med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Claes Månsson

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Claes Månsson, född 5 februari 1950 i Johanneberg,är en svensk skådespelare, känd från bl.a, Lorrygänget.

Månsson är utbildad vid Scenskolan i Stockholm 1981-1984 och har sedan 1985 tillhört Dramatens ensemble. På Dramaten har han haft framträdande roller i pjäser som bl.a. Kronbruden 1987, I väntan på Godot 1990, Ett drömspel 1994, Misantropen 1995 och Tartuffé 2000.Han har även arbetat på andra teaterscener bl.a. Revisorn på Chinateatern, Två ägg i högklackat och Virus i bataljonen på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg, här bör även nämnas rollen som Willy Loman i En handelsresandes död i regi av Thorsten Flinck på Teater Plaza i Stockholm. Hösten 2008 och våren 2009 spelade han rollen som Frans Liebkind i The Producers - Det våras för Hitler på Chinateatern i Stockholm.

Claes Månsson har medverkat i flera film- och TV-produktioner bl.a. Lorry, Trettondagsafton, Pratmakarna, Den ofrivillige golfaren, Yrrol, Rika barn leka bäst och Drömkåken, samt i Svenne Rubins film "En handelsresandes nöd" samt deras tv-serie "Förmannen som försvann". Han har dubbat flera animerade filmer och gör bl.a. rösten till Wallace i de svenska dubbningarna av de första filmerna om Wallace & Gromit.

Han är gift och har två barn, födda 1985 och 1991.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×