Björn Bengtsson

 

Björn Bengtsson

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Björn Bengtsson är en skådespelare. Han föddes i Malmö, Sverige den 17 oktober 1973. Han är känd för bland annat Johan Falk 13: Ur askan i elden (2015), Johan Falk 15: Blodsdiamanter (2015), Psalm 21 (2009), Johan Falk 14: Tyst diplomati (2015) och Prästen i paradiset (2015).

Läs mer om Björn Bengtsson

Denna biografi har genererats automatiskt av Filmanic (vår snälla lilla bot).

 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Björn Bengtsson

Född 1973-10-17 (48 år sedan) i Malmö, Skåne län, Sverige.

Bilder på Björn Bengtsson

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Björn Bengtsson?

Starta en diskussion om Björn Bengtsson med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Björn Bengtsson

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Björn är född i Malmö och utbildad vid Balettakademien i Göteborg 1992 - 1993 samt Teaterhögskolan i Göteborg 1993 - 1996. Han slog igenom med Bernard-Marie Koltès monologdrama â?Natten före skogarnaâ? på Helsingborgs stadsteater där han även spelat titelrollen i Shakespeares "Macbeth" och medverkat i uppsättningar som t ex Koltès "Västra Kajen" och Lars Noréns "Natten är dagens mor".

Han har också arbetat på Malmö Dramatiska Teater i uppsättningar av Hjalmar Bergmans "Swedenhielms" och Patrick Hamiltons "Repet" samt på Dramaten i "Hotell Strindberg" och Selma Lagerlöfs "Herr Arnes penningar".

Björn har arbetat tillsammans med Lars Norén i uppsättningar av Tjechovs "Måsen", "Kyla" och Ibsens "Lille Eyolf" på Riksteatern, där vi även har sett honom i Jon Fosses "Någon kommer att komma", vilken regisserades av Eirik Stubø som även regisserade Björn i Koltès "Neger och hundar i kamp" på Nationaltheatret i Oslo.

På Stockholms Stadsteater har vi också sett honom i Václav Havels â?Avgångâ? i regi av Lennart Hjulström, Alexander Mørk-Eidems kritikerrosade iscensättning av Tjechovs "Tre systrar" samt i Mark Ravenhills â?Shopping and Fuckingâ? i regi av Hugo Hansén.

Björn har också medverkat i TV-produktioner som â?Bibliotekstjuvenâ?, "Himmelblå" (för norska NRK), "Stenhuggaren", â?Åkallaâ?, "En spricka i kristallen", "Labyrint", "Stockholm", "Snapphanar", "Gertrud", "Fru Marianne", "Beck: Skorpionen" och "Ramona" samt i långfilmer som â?Psalm 21â?, â?Rallybrudarâ?, "Beck: Skarpt läge", "Offside", "Vinnare och förlorare", "Moreno och tystnaden", "Svalan, katten, rosen, döden", "Kontorstid" och "Hot Dog".

Björn arbetar även som manusförfattare. Kortfilmen "Efter" (2002) har visats på flera festivaler och nu arbetar han med flera filmmanus och idéer.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×