Annika Andersson

 

Annika Andersson

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Annika Andersson är en skådespelare. Hen föddes i Svenljunga den 8 maj 1968. Hen är känd för bland annat Livat I Parken (2014), Buskis från Vallarna (2010), Bröstsim & gubbsjuka (2000), Otroligt Het (2009) och Barnaskrik och jäkelskap (2004).

Läs mer om Annika Andersson

Denna biografi har genererats automatiskt av Filmanic (vår snälla lilla bot).

 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Annika Andersson

Född 1968-05-08 (53 år sedan) i Svenljunga.

Bilder på Annika Andersson

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Annika Andersson?

Starta en diskussion om Annika Andersson med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Annika Andersson

Biografi från Wikipedia

Kerstin Annika Andersson, född Wallnedal den 8 Maj 1968, i Mårdaklev, Svenljunga, numera bosatt i Falkenberg, är en svensk komiker och skådespelerska, som har vunnit privatteaterpriset Guldmasken tre gånger - för bästa huvudroll 2001 i Dagens dubbel och bästa biroll 2000 i Inte nu älskling, samt för bästa kvinnliga huvudroll i Otroligt het år 2008. Förutom flera uppsättningar på Vallarnas friluftsteater och med Thomas Petersson, har hon medverkat/medverkar i bland annat Full Frys, Hon och Hannes, Time out och Parlamentet.

Andersson började 1987 jobba i receptionen på campingen i Ullared, och hon fortsatte i kassorna och på barn- och damavdelningarna hos Gekås.1986 satte hennes far, Tore Wallnedal, upp nyårsrevy hemma i Mårdaklev och Annika gjorde sin scendebut. I orkestern satt Krister Claesson och Stefan Gerhardsson. Duon kom ihåg Annika, så 1996 ringde Krister och undrade om hon ville spela med i farsen Hemlighuset på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.

Under hösten 2006 medverkade Annika i showen R.E.A. på Hamburger Börs i Stockholm. Under 2007 syntes Annika bland annat i Krister och Lars Classons Otroligt het! på Lisebergsteatern i Göteborg och Vasateatern i Stockholm.

Under våren 2008 spelade hon den osäkra överläkaren Jasmine i den andra säsongen av komediserien Hjälp! på TV4. Hon var med i Så skall det låta den 28 mars 2008 och har medverkat i många andra TV-sammanhang. Exempelvis har hon varit med som komiker i Idrottsgalan och som komiker och programledare i Humorgalan.

Under sommaren 2009 medverkade hon i Ugglas Revy i Karlshamn.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×