Anders Eriksson

 

Anders Eriksson

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Anders Georg Eriksson, född 3 augusti 1956 i Trollhättan, är en svensk revyartist, komiker och skådespelare. Han är känd som medlem i Galenskaparna och After Shave och är bror till Claes Eriksson, även han medlem i Galenskaparna och After Shave. Anders Eriksson tänkte utbilda sig till lärare och studerade vid Chalmers tekniska högskola. Studierna avbröts och i stället blev han en av medlemmarna i revygruppen Galenskaparna som bildades 1978. År 1982 började Galenskaparna samarbeta med sånggruppen After Shave, vilket har resulterat i en lång rad revyer, filmer och tv-serier, ofta med Eriksson i huvudrollen. Rollen som Roy i tv-serien Macken 1986 gjorde Anders Eriksson folkkär. En annan av hans mest kända figurer är Farbror Frej som dök upp i tv-serien En himla många program 1989. Några andra exempel är den sociale Spanar'n som finns i revyer och i En himla många program samt den passionerade musikläraren Morgan i Den enskilde medborgaren

Läs mer om Anders Eriksson
 
 
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Anders Eriksson

Född 1956-08-03 (65 år sedan) i Trollhättan, Sverige.

Bilder på Anders Eriksson

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Anders Eriksson?

Starta en diskussion om Anders Eriksson med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Anders Eriksson

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Anders Georg Eriksson, född 3 augusti 1956 i Trollhättan, är en svensk revyartist, komiker och skådespelare. Han är känd som medlem i Galenskaparna och After Shave och är bror till Claes Eriksson, även han medlem i Galenskaparna och After Shave.

Anders Eriksson tänkte utbilda sig till lärare och studerade vid Chalmers tekniska högskola. Studierna avbröts och i stället blev han en av medlemmarna i revygruppen Galenskaparna som bildades 1978. År 1982 började Galenskaparna samarbeta med sånggruppen After Shave, vilket har resulterat i en lång rad revyer, filmer och tv-serier, ofta med Eriksson i huvudrollen.

Rollen som Roy i tv-serien Macken 1986 gjorde Anders Eriksson folkkär. En annan av hans mest kända figurer är Farbror Frej som dök upp i tv-serien En himla många program 1989. Några andra exempel är den sociale Spanar'n som finns i revyer och i En himla många program samt den passionerade musikläraren Morgan i Den enskilde medborgaren.

Vid sidan av Galenskaparna och After Shave har Anders Eriksson framträtt på egen hand med sin banjolele. Han har sjungit och spelat på festivaler både i Sverige och utomlands. Hans förebild är George Formby.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×