Alexandra Dahlström

 

Alexandra Dahlström

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Lena Marina Alexandra Dahlström, född 12 februari 1984 i Gävle, är en svensk skådespelare, regissör och manusförfattare. Hon belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll för rollen som Elin i Fucking Åmål (tillsammans med Rebecka Liljeberg). Dahlström debuterade som filmskådespelare 1997 i ungdomsfilmen Sanning eller konsekvens, där hon spelade mobbaren Fanny. Men genombrottet kom 1998 som den lesbiska tonårstjejen Elin i Fucking Åmål. Hon följde upp det följande år med en roll i Tomten är far till alla barnen. Dahlström har även studerat till tolk och specialiserat sig på ryska och italienska. Hon var tolk under inspelningen av Lukas Moodyssons Lilja 4-ever. Under hösten 2004 medverkade Dahlström som "dj" i Sen kväll med Luuk på TV4. Efter inspelningen av Fröken Sverige 2004 har hon bland annat prövat lyckan i Italien i drygt två år och medverkat i femton avsnitt av den nederländska såpoperan Goede tijden, slechte tijden

Läs mer om Alexandra Dahlström
 
 
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Alexandra Dahlström

Född 1984-02-12 (35 år sedan) i Gävle.
Längd 155 cm.

Förhållanden
Namn Från Till Typ av förhållade
Roger Rodriguez(Gifta: 2005–2006) 2005 2006 Gifta
Föräldrar

Irina Dahlström, Hasse Dahlström

Bilder på Alexandra Dahlström

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Alexandra Dahlström?

Starta en diskussion om Alexandra Dahlström med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Alexandra Dahlström

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Lena Marina Alexandra Dahlström, född 12 februari 1984 i Gävle, är en svensk skådespelare, regissör och manusförfattare. Hon belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll för rollen som Elin i Fucking Åmål (tillsammans med Rebecka Liljeberg).

Dahlström debuterade som filmskådespelare 1997 i ungdomsfilmen Sanning eller konsekvens, där hon spelade mobbaren Fanny. Men genombrottet kom 1998 som den lesbiska tonårstjejen Elin i Fucking Åmål. Hon följde upp det följande år med en roll i Tomten är far till alla barnen.

Dahlström har även studerat till tolk och specialiserat sig på ryska och italienska. Hon var tolk under inspelningen av Lukas Moodyssons Lilja 4-ever.

Under hösten 2004 medverkade Dahlström som "dj" i Sen kväll med Luuk på TV4. Efter inspelningen av Fröken Sverige 2004 har hon bland annat prövat lyckan i Italien i drygt två år och medverkat i femton avsnitt av den nederländska såpoperan Goede tijden, slechte tijden. I såpan spelade hon den svenska utbytesstudenten Skylar Nilsson.

2007 debuterade Alexandra Dahlström som kortfilmsregissör med Lacrimosa, och hon har därefter regisserat ytterligare några kortfilmer. Hon har även skrivit manus till filmerna. Dahlström tilldelades stipendiet 1 km film under Stockholms filmfestival 2008. Sedan 2009 har hon medverkat i ett flertal lång- och kortfilmer.

2014 medverkade Dahlström i Timbuktus video "Annie Leibovitz". "All We Have Is Now", med premiär i oktober samma år, var Alexandra Dahlströms debut som långfilmsregissör.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×