Alexander Skarsgård

 

Alexander Skarsgård

  • Översikt
  • Info & länkar
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Johan Hjalmar Alexander Skarsgård, född 25 augusti 1976 i Vällingby, är en svensk skådespelare. Han är känd för sina roller som vampyren Eric Northman i HBO-serien True Blood, Meekus i Zoolander och Brad Colbert i HBO:s miniserie Generation Kill. Alexander Skarsgård är son till skådespelaren Stellan Skarsgård och läkaren My Skarsgård. Han har fem yngre helsyskon och två halvsyskon. Hans yngre bröder Gustaf, Bill och Valter Skarsgård är även de verksamma som skådespelare. Alexander Skarsgård själv har medverkat i flera svenska tv-serier och filmer och blev 2003 nominerad till en Guldbagge för bästa manliga biroll i filmen Hundtricket. Sedan 2005 har han medverkat i internationella produktioner - han var med i serien Revelations och filmen The Last Drop. År 2008 fick han huvudroller i de amerikanska tv-serierna Generation Kill och True Blood. 2009 var han med i Lady Gagas musikvideo "Paparazzi"

Läs mer om Alexander Skarsgård
 
 
 

Listor & Nyheter

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.

Alexander Skarsgård

Född 1976-08-25 (45 år sedan) i Stockholm, Stockholms lan, Sverige.
Längd 194 cm.

Utmärkelser
Utmärkelse Gala År Prisad för
Hamptons International Film Festival Special Recognition for Breakthrough Performer (Melancholia) 2011 Melancholia
Satellite Award for Best Cast – Television Series (True Blood) 14th Satellite Awards 2009 True Blood
Nominerad för utmärkelser
Utmärkelse Gala År Nominerad för
Robert Award for Best Actor in a Supporting Role (Melancholia) 2012 Melancholia
Teen Choice Award for Choice Vampire (True Blood) 2011 Teen Choice Awards 2011 True Blood
Hamptons International Film Festival Special Recognition for Breakthrough Performer (Melancholia) 2011 Melancholia
Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series (True Blood) 16th Screen Actors Guild Awards 2010 True Blood
Föräldrar

Stellan Skarsgård, My Skarsgård

Syskon

Gustaf Skarsgård, Sam Skarsgård, Bill Skarsgård, Eija Skarsgård, Valter Skarsgård, Ossian Skarsgård, Kolbjörn Skarsgård

Bilder på Alexander Skarsgård

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om Alexander Skarsgård?

Starta en diskussion om Alexander Skarsgård med dina vänner på Facebook eller Twitter!

Alexander Skarsgård

Biografi från Wikipedia Extern länk till biografins källa

Johan Hjalmar Alexander Skarsgård, född 25 augusti 1976 i Vällingby, är en svensk skådespelare. Han är känd för sina roller som vampyren Eric Northman i HBO-serien True Blood, Meekus i Zoolander och Brad Colbert i HBO:s miniserie Generation Kill.

Alexander Skarsgård är son till skådespelaren Stellan Skarsgård och läkaren My Skarsgård. Han har fem yngre helsyskon och två halvsyskon. Hans yngre bröder Gustaf, Bill och Valter Skarsgård är även de verksamma som skådespelare. Alexander Skarsgård själv har medverkat i flera svenska tv-serier och filmer och blev 2003 nominerad till en Guldbagge för bästa manliga biroll i filmen Hundtricket. Sedan 2005 har han medverkat i internationella produktioner - han var med i serien Revelations och filmen The Last Drop. År 2008 fick han huvudroller i de amerikanska tv-serierna Generation Kill och True Blood. 2009 var han med i Lady Gagas musikvideo "Paparazzi". Han genomförde värnplikten på Berga Örlogsskolor som plutonsbefäl i 15 månader.

Innehåll från Wikipedia tillhandahålls enligt villkoren i Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×