Zookeeper

En väldig röra

Barnslig romantisk komedi om överviktig djurskötare som är bra med djur, men har det svårare med tjejer.

Zookeeper

En väldig röra

En väldig röra

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Barnslig romantisk komedi om överviktig djurskötare som är bra med djur, men har det svårare med tjejer.
Tummen ner!

Kevin James är filmens hjälte Griffin, djurskötare på Franklin Zoo i Boston. Griffin blir i filmens inledning dumpad av sin tjej när han friar till henne. Hennes orsak är just hans jobb som djurskötare, ett jobb han älskar. Fem år senare stöter han på henne igen och beslutar sig för att göra allt han kan för att vinna tillbaka hennes hjärta. Bland annat att byta jobb. Det här vill inte djuren på djurparken eftersom Griffin är den bästa skötaren. Så därför får han massa goda råd av djuren på djurparken hur hans ska göra för att få tillbaka sin kärlek, något som inte alltid är så lyckat.

Naturligtvis finns det även en annan kvinna med i bilden, en kvinna Griffin inte ens har insett är het förrän hon tar på sig en klänning och släpper ut sitt hår. Det finns även en till, ganska osympatisk, man med i bilden så det finns upplägg för intriger.

Det är mycket som jag irriterar mig på i denna film, till exempel att alla tjejer är skitsnygga medan killarna är fula som stryk. Jag stör mig även på är att filmen är barnslig och alldeles förvirrad. Det börjar som en romantisk komedi men rör sig senare mot barnfilm, landar i någon slags slapstickpöl för att sedan gå tillbaka till romcom.

Det känns som att producenterna bakom, bland annat Adam Sandler, har gjort "Zookeeper" i syfte att skapa en kassako. Filmen är otroligt ytlig och missar möjligheten att fördjupa karaktärerna på något sätt alls, vilket gör att jag inte bryr mig om dem till slut. Filmen innehåller även väldigt fula och klumpiga produktplaceringar, och det gör ju ingen lyckligare förutom producenterna som förhoppningsvis fick en stor klump pengar i alla fall.

Kanske är det så att "Zookeeper" hade tjänat på att dra ner på det romantiska tjafset och bara satsat på barn som publik, för barnsligheten är verkligen den röda tråden. Och förresten, för att vara en komedi så är den här filmen inte en gnutta rolig. Det känns ju sådär.

Publicerad 2011-09-09

Christina Luoma
Christina Luoma är filmvetare, TV-producent och skådespelare.
 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Zookeeper”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Zookeeper”

Dela “Zookeeper” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Zookeeper

Originaltitel

Zookeeper

Speltid i minuter

102

Produktionsår

2011

Biopremiär i Sverige

2011-09-09

Produktionsland
Budget

80 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2011-07-08

×
×
×