When a Stranger Calls

Här finns alla gamla tramseffekter

Jill Johnson har precis installerat sig i det tjusiga men avlägsna huset för att sitta barnvakt. När barnen har somnat, låser hon dörren, slår på larmet och har sedan hela kvällen på sig för att utforska det vackra huset. Snart börjar dock en främling ringa.

When a Stranger Calls

Här finns alla gamla tramseffekter

Här finns alla gamla tramseffekter

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Jill Johnson har precis installerat sig i det tjusiga men avlägsna huset för att sitta barnvakt. När barnen har somnat, låser hon dörren, slår på larmet och har sedan hela kvällen på sig för att utforska det vackra huset. Snart börjar dock en främling ringa.
Tummen ner!

Jill har ringt alldeles för mycket på sin mobil och som straff får hon sitta barnvakt medan polarna festar. Barnen sover sött och föräldrarna kommer hem vid midnatt, så det är ju inte så farligt egentligen. Men det är någon nedrig jäkel som ringer och bara andas i telefonen stup i kvarten, och det börjar gå henne på nerverna. Att hon sedan börjar höra en hel drös med konstiga ljud i det enorma huset gör ju inte saken bättre. När mannen i luren säger att han vill ha hennes blod över sig är det dags att börja bli orolig på allvar.

Hade Jill dessutom hört den läskiga musik som spelas nonstop hade hon nog hoppat i sjön direkt. Att ständigt stegra musiken på det här sättet är ett så billigt trick att det borde förbjudas. Inget i filmen är det minsta nyskapande. Kanske är det för att det är en remake av en film från 1979. Här finns ju alla tramseffekter som fungerat förut i skräckisar. En pampig trevåningsvilla med panoramafönster ensligt belägen ute i skogen vid en sjö. En kattjävel som hoppar fram och jamar högt här och där. En bimbo som fumlar med bilnycklarna och lyckas tappa in dem långt under bilen. Sedan får hon till en början inte igång kärran, men när allt är frid och fröjd så blockerar en trädgren vägen och hon måste gå ut.

Flaxande fåglar ger väl också skrämselhicka. Och ibland är det så klart bara städerskan som väsnas lite, inte någon hemsk mördare. I ovädret måste ju sedan bruden springa till gästhuset 100 meter bort för att se vem det är som går omkring bakom gardinen där inne. Smart drag. En scen med en öppen kylskåpsdörr kan sedan med hjälp av rätt musik bli hur läskigt som helst om man ser det för första gången. Spegeldörrar som stängs är bra för samma effekt, och någon drömsekvens där allt går åt pipan är det väl lika bra att slänga in när man ändå är igång. Och polisen, som är 20 minuter bort med bil, kan inte göra något åt en som bara andas i en lur.

Varför lägger Simon West (Con Air, Tomb Raider etcetera) sin tid på sånt här? Jag hoppas och tror att den här B-skräckisen blir en rejäl flopp så att han skärper till sig. Camilla Belle gör väl inget dåligt jobb som rädd barnvakt, men att ha en sån här film i bagaget måste kännas tungt om ett par år. Ett par personer stryker med i filmen. Möjligen dödas både Jill och busringaren (Tommy Flanagan), en av dem, eller ingen av dem. Kanske det är lika bra att du väntar tills uppföljaren When a Stranger Returns dyker upp för att se hur det är med den saken. Suck.

Publicerad 2006-04-07

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “When a Stranger Calls”

Bilder från “When a Stranger Calls”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “When a Stranger Calls”

Dela “When a Stranger Calls” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

When a Stranger Calls

Originaltitel

When a stranger calls

Speltid i minuter

87

Produktionsår

2006

Biopremiär i Sverige

2006-04-07

Produktionsbolag
Produktionsland
Budget

15 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2006-02-03

×
×
×