Welcome to the Rileys

Gandolfini lär om livet

Ridley Scotts son Jake Scott, som tidigare regisserat musikvideor, har gjort en långfilm. Med James Gandolfini i huvudrollen.

Welcome to the Rileys

Gandolfini lär om livet

Gandolfini lär om livet

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Ridley Scotts son Jake Scott, som tidigare regisserat musikvideor, har gjort en långfilm. Med James Gandolfini i huvudrollen.
Tummen ner!

Doug (Gandolfini) har tröttnat på den instängda och monotona tillvaron i hemmet, med en pedantisk fru (Melissa Leo) som inte tagit ett steg ut ur huset efter att deras dotter dött i en trafikolycka. Krisen kommer efter att Doug hittar sin gravsten som frugan skaffat i förtid. Hon kallar det "bra planering".

Under en arbetsresa till New Orleans träffar han av misstag en ung prostituerad (Kristen Stewart) som han bestämmer sig för att rädda. Historien är en kaskad av klyschor. Frun är en stereotyp perfektionist som har stängt inne sina känslor, men som tur är är både Gandolfinis och Kristen Stewarts karaktärer bättre skrivna. Då filmen koncentrerar sig på deras relation kan man utan större svårigheter svälja kaskaden.

Det är inte konstigt att Gandolfini skiner i huvudrollen, han är trots allt en skicklig skådespelare. Och Jake Scott ger honom ständigt små saker som han ska pyssla med, cigaretter eller nycklar som inte är lika bra anpassade till Gandolfinis stora och tjocka händer som cigarrerna har rökte i "Sopranos". Det verkar dock inte som att detta fyller någon större mening, filmen handlar inte om att Doug inte passar in i samhället. Han passar in, precis som han gör i Scotts bilder, det är bara det att han inte mår bra. Tur då att han träffar en hora som kan lära honom om livet, men det är självfallet inte så att bara en av dem har något att lära.

Mot slutet verkar det som om det lagade paret äntligen fått sitt substitut för den döda dottern, trots att hon flyttar från New Orleans till Las Vegas, vilket inte låter som att det skulle passa det amerikanska villalivet särskilt bra.

Publicerad 2010-11-19

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Welcome to the Rileys”

Bilder från “Welcome to the Rileys”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Welcome to the Rileys”

Dela “Welcome to the Rileys” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Welcome to the Rileys

Originaltitel

Welcome to the Rileys

Speltid i minuter

110

Produktionsår

2010

Biopremiär i Sverige

2010-11-19

Produktionsbolag
Produktionsland
Språk

engelska

Biodistribution i Sverige

Stockholm Filmfestival

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2010-10-29 R
Frankrike 2010-11-10
Tyskland 2011-04-07 16
×