Together

Ett öde som känns

Jag lovade min fästmö att dö först, så hon skulle slippa uppleva den stund när vi båda inte längre fanns. Jag börjar inse att detta var ett stort misstag.

Together

Ett öde som känns

Ett öde som känns

  • Recension
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Jag lovade min fästmö att dö först, så hon skulle slippa uppleva den stund när vi båda inte längre fanns. Jag börjar inse att detta var ett stort misstag.
Tummen upp!

Filmen handlar om spillrorna av en familj som tappat sitt nav. Pål, Roger och Kristine är på väg till Teneriffa på semester när en olycka händer som lämnar Pål och Roger ensamma kvar. Kristine var mamman som fick allt att fungera och nu måste pappan Roger, förutom att hantera sin egen sorg, axla det tunga ansvaret att försörja och vara där för sonen Pål. Det blir för mycket för Roger och sakta får vi se en 12-årig pojke, som redan varit med om så mycket, tvingas bevittna när hans far försvinner ner i djupet.

Jag tillät mig själv att bli berörd av "Together", eller "Sammen" som den heter på originalspråket norska. Jag kan tänka mig att många skulle väja för det otroligt uppenbara syftet med filmen, nämligen att få åskådaren att känna sorg, mörker och obehag. Från de ögonblick Kristine inte längre finns bombarderas man av bilder och situationer, där för att belysa allt det hemska och för att pressa fram tårarna. Detta fungerar dock på mig. Hela tiden tar jag Roger eller Påls plats och det gör förfärligt ont. De närgångna kamerorna och den melankoliska musiken gör sitt jobb väl och trots episoder av mindre hög kvalité, som ett komiskt inslag rörande en karatedräkt, når filmen ända fram.

Möjligen är detta en humörfilm, men hänge er och låt er beröras så lovar jag att ni får en filmupplevelse som sitter kvar i hjärtat när ni åter möter ljuset på gatan utanför.

Publicerad 2009-11-17

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Together”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Together”

Dela “Together” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Together

Originaltitel

Sammen

Speltid i minuter

100

Produktionsår

2009

Biopremiär i Sverige

2009-11-23

Produktionsbolag
Produktionsland
Språk

norska

Budget

2 125 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

Stockholms Filmfestival

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
Norge 2009-01-23
USA 2009-12-10
×