Hunting and Gathering

Pekoral om kärlek och vänskap

Romantisk komedi med få skratt och inte särskilt trovärdig romantik. Den här historien utspelar sig i Paris under loppet av ett år och berättar om konflikter, vänskap, utbrott och försoningar mellan fyra personer som av praktiska skäl flyttar ihop i en lägenhet.

Hunting and Gathering

Pekoral om kärlek och vänskap

Pekoral om kärlek och vänskap

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Romantisk komedi med få skratt och inte särskilt trovärdig romantik. Den här historien utspelar sig i Paris under loppet av ett år och berättar om konflikter, vänskap, utbrott och försoningar mellan fyra personer som av praktiska skäl flyttar ihop i en lägenhet.
Tummen ner!

Anorektiska Camille har flytt till Paris från sin borgerliga, dominanta mor och tagit jobb som nattstäderska. Hon bor i ett kallt vindskyffe och räddas, sjuk och halvsvulten, av den adlige, fattige, excentriske Philibert som bor i en stor våning i samma hus. I våningen bor också kocken Franck, en hygglig slarver, som på lediga dagar kör motorcykel till gamla, sjuka mormor på ålderdomshemmet. De fyra flyttar ihop av ekonomiska skäl och snart uppstår både problem och ljuv musik mellan personerna. Den stora släktvåningen är ett dödsbo och ska snart säljas.

Filmen är baserad på Anna Gavaldas enormt populära bok med samma namn. Handlingen skildrar huvudpersonernas ensamhet och hur de försiktigt lyckas bygga vänskap och ta sig ur sina skal. Camille spelas av slanka, mörka skönheten Audrey Tautou, som spelade titelrollen i "Amelie från Montmartre" och även huvudrollen i "Da Vinci-koden".

Filmens berättelse är en romantisk komedi, men skratten är få och romantiken knappast trovärdig. Personteckningen är både stereotyp och underlig. Filmmakaren försöker visa hur de själsligt låsta och olyckliga karaktärerna förändras av kärleken och blir glada, goda och lyckliga. Men det känns tillgjort och sentimentalt. Försöken att spetsa till handlingen med klasskonflikter, råsex, ölfylla, sexsvultna ungdomar, söta flickor och rara gamla damer blir bara töntigt.

För att få liv i handlingen, fläskar man på med känslofull musik, häftiga gräl, oljud, tvära miljökast eller närbilder på ansikten. Men det räcker inte. Storyn lyfter inte från genren chick lit. Men den som vill ha en stunds underhållning och se en romantisk historia om hur boys meet girls blir kanske ganska nöjd. Men det är svårt att förstå hur romanen kunnat förföra en enorm läsekrets och nu blivit film för internationell distribution. Men alla ska få sitt. Det finns säkert publik för "Tillsammans är man mindre ensam" också.

Publicerad 2007-09-19

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Hunting and Gathering”

Bilder från “Hunting and Gathering”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Hunting and Gathering”

Dela “Hunting and Gathering” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

c'est tout.

Ville säga att din recension var bra och djup, tycker det blir lite mer intressant då. Ensemle c'est tout, intresserar mig just för att det är en fransk film, jag är just nu i Nice Franska rivieran för att studera och jobba på en skola. Jag tycker filmen är helt ok, men jag föredrar boken, som är mer detaljerad och förmedlar känslor på ett helt annat sätt. Annars tycker jag det är en sevärdig film.

Jennifer

2011-07-18 15:37:00

Tillsammans är man mindre ensam

det här var en mycket fin film.. otroligt seg i början, men efter en timmes irritation sögs jag in i handlingen, i det långsamma tempot, månaderna flöt förbi som en seg sörja av alla hämningar och rädslor som hade kärleksparet i sitt våld. mycket fin, absolut, & vad skönt att få se en vacker romantisk film med Happy Ending utan special effekter och snabba vändningar. Jordnära.

elin

2009-06-02 13:51:00

Tillsammans är man mindre ensam

Var finns de trovärdiga, humoristiska komedierna i nutida film? Jag tycker att Tillsammans är vi..." en rar, njutbar och hoppingivande film. Låt gå för att den är förutsägbar, men är det så farligt? 95% av alla filmer är förutsägbara! Den adlige mannens förvandling från stammare till skådespelare är otrolig, men mästerligt spelad! Jag är dödstrött på flabbig amerikansk underhållningsfilm!!! Eva

Eva Nilsson

2007-10-05 09:14:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Hunting and Gathering

Originaltitel

Ensemble, cÂ' est tout

Speltid i minuter

97

Produktionsår

2006

Biopremiär i Sverige

2007-09-28

Produktionsland
Internationell premiär

2007-02-10

×
×
×