The Reaping

Bort med dagisskräcken

The Reaping hämtar bränsle från Bibelns Exodus och filmer med religiösa förtecken såsom The Exorcist och The Omen, blandar om och ut kommer ett riktigt effektspektakel. På gott och ont, mest det senare.

The Reaping

Bort med dagisskräcken

Bort med dagisskräcken

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
The Reaping hämtar bränsle från Bibelns Exodus och filmer med religiösa förtecken såsom The Exorcist och The Omen, blandar om och ut kommer ett riktigt effektspektakel. På gott och ont, mest det senare.
Tummen ner!

Hilary Swank spelar en nykter kristen som med tragiska minnen i bagaget vänt Gud ryggen och vigt sitt liv åt att bekämpa och avslöja påstådda mirakel, detta med vännen och kollegan Ben (Idris Elba) vid sin sida.

Allt rullar på fint tills den dagen Katherine (Swank) får besök av Doug (David Morrissey) som söker hjälp gällandes ett synnerligen svårlöst fall anbelangandes de tio farsoterna; floder som färgats röda, diverse småkryp och grodor. Samt en jättemystisk flicka som rör sig ryckigare än hon i The Ring. Katherine tar sig motvilligt an uppgiften och tillsammans med Ben beger de sig till träskmarkernas Texas (där lärde man sig något nytt) och det stora avslöjandet kan börja ... eller?

Bolaget Dark Castle står bakom The Reaping och det känns igen på det överbelastade bildspråket och de digitala effekterna som dock är helt ok. Vi snackar nutida skräck riktad mot dagens ignoranta ungdom där man tar till alla trick för att skrämmas. Man satsar allt på ett kort. Ibland fungerar det, som i House on Haunted Hill. Ibland blir det som i Ghost Ship - ett rejält fiasko. Här hamnar vi någonstans mitt i varken-eller-land. Det finns en del bra scener (blodröda floder går alltid hem) men lika många dåliga. Jag behöver till exempel inte 1 000 000 gräshoppor (ta den siffran med en nypa salt) det räcker med 10 trovärdiga bestar för att jag skall bli rädd, om jag nu hade den förmågan.

Det hade varit lätt att avfärda The Reaping som ännu en popcornrulle utan andra ambitioner än att underhålla för stunden. Dessvärre hade ett sådant avfärdande varit att legitimisera likasinnade projekt vilket i det långa loppet bidragit till skräckfilmens undergång - och det vill vi ju inte! Så, låt oss rösta bort dagisskräcken för all framtid och kräva lite sann apokalyps.

Publicerad 2007-06-18

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “The Reaping”

Bilder från “The Reaping”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “The Reaping”

Dela “The Reaping” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

The Reaping

Originaltitel

The Reaping

Speltid i minuter

96

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-06-24

Produktionsland
Budget

40 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2007-04-19

×
×
×