The Game plan

"The Rock" får oväntat besök

"The Rebels" hårda quarterback Joe Kingsman står inför sitt livs stora match. Allt är dukat och klart, inget kan stoppa honom från att uppnå sitt mål - fotbollsmästerskapet. Om det inte vore för en åttaårig tjej.

The Game plan

"The Rock" får oväntat besök

"The Rock" får oväntat besök

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
"The Rebels" hårda quarterback Joe Kingsman står inför sitt livs stora match. Allt är dukat och klart, inget kan stoppa honom från att uppnå sitt mål - fotbollsmästerskapet. Om det inte vore för en åttaårig tjej.
Tummen upp!

Joe (Dwayne "The Rock" Johnson) lever det ultimata ungkarlslivet vilket består av vilda fester, dejter med supermodeller och att hänga med sina vänner från fotbollslaget. En dag knackar en vacker tjej på hans dörr, denna gång inte en supermodell utan hans okända åttaåriga dotter Peyton. Detta oväntade besök vänder upp och ner på hans liv.

Både Joe och hans manager Stella Peck (Kyra Sedgwick) får panik och försöker komma på ett flertal lösningar för att bli av med den nya familjemedlemmen. Men när allt kommer omkring så lyckas Peyton charma sin pappa med sina stora bruna ögon och sitt stora hjärta. Fotbollsstjärnan börjar inse att hans egoistiska livsstil inte funkar längre. Han måste inkludera sin dotter och förse henne med det hon behöver. Han börjar lära sig att fördela sin tid mellan balettlektioner, godnattsagor, fester och dejtande. Joe Kingsman känner sig bekväm i Peytons sällskap och börjar sakta men säkert inse värdet i att vara förälder.

"The Game Plan" är en familjefilm om kärlek, vänskap och sist men inte minst föräldraskap. Det är en charmig berättelse som tar upp viktiga ämnen och framför budskapet på ett enkelt och tydligt sätt. Att vara framgångsrik innebär inte att vara rik och känd, utan att ha någon man älskar och som älskar en tillbaka.

Det är ovanligt att se Dwayne "The Rock" Johnson i en Disneyfilm. Jag är mer van att se honom spela den coola, tuffa och hårda typen vilket han gjort i sina tidigare filmer som "The Rock", "Walking Tall", "The Rundown" etcetera. Men i denna roll kombinerar han den tuffa amerikanska fotbollsspelaren med den kärleksfulla fadern. En roll han kan relatera till med tanke på att han tidigare i sitt liv spelat fotboll i hela tio år samt har en treårig dotter.

Sist men inte minst måste jag nämna den unga talangen; Madison Pettis som spelar den åttaåriga Peyton. Med sin skönhet, vackra bruna ögon och smarta kommentarer lyckades hon charma mig. Måste dock erkänna att hon har en del kvar att lära sig... Hon går inte genom duken till hundra procent.

"The Game Plan" kan rekommenderas till barnfamiljer, man kan aldrig få nog utav bra budskap.

Publicerad 2008-06-11

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “The Game plan”

Bilder från “The Game plan”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “The Game plan”

Dela “The Game plan” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

The Game plan

Originaltitel

The Game plan

Speltid i minuter

105

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2008-06-13

Produktionsbolag
Produktionsland
Språk

engelska

Budget

22 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

Walt Disney Studios Motion Pictures

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2007-09-28 PG
Brasilien 2008-04-16 PG
Tyskland 2008-03-27 0
Taiwan 2007-11-09
Kanada 2007-09-28
Storbritannien 2008-03-07 U
×