The box

Skräckis som flippar ur

Du får en mystisk låda och valet, tryck på knappen och bli rik som ett troll. Priset får någon annan betala, en främling kommer att dö. Eller låt bli att trycka och förbli medelklass.

The box

Skräckis som flippar ur

Skräckis som flippar ur

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Du får en mystisk låda och valet, tryck på knappen och bli rik som ett troll. Priset får någon annan betala, en främling kommer att dö. Eller låt bli att trycka och förbli medelklass.
Tummen ner!

Visst låter det rätt spännande? Och början på "The Box" är också mycket spännande. Det unga paret Norma (Cameron Diaz) och Arthur Lewis (James Marsden) ställs inför prövningar jobbmässigt och ekonomiskt, samma dag landar lådan på trappan. Strax därefter ringer en mystisk man (Frank Langella), vars ena ansiktshalva i princip saknas, på dörren. Han erbjuder dem stora pengar i utbyte mot att en främling kommer att dö.

Vad är lådan för något? Är det inte livet, ditt hem, din bil, dina val och konsekvenserna det får för andra? Kanske ljuger han bara, eller så talar han sanning och någon dör, men folk dör ju hela tiden ändå? Norma och Arthur diskuterar dilemmat och frestas så klart att trycka på knappen...

Obehagskänslan kryper sig på och mystiska tecken och skrämmande incidenter (inbillar jag mig bara att den där servitören skrattar ondskefullt åt mig?) enligt skräckfilmens alla konster och regler serveras. Men sedan flippar det ut totalt och blir något slags gammaldags rymddrama/science fiction med portaler, parasiter och besatta människor.

Och det kunde ju kanske vara intressant om det inte gjorts på ett humoristiskt sätt. Zombieparaderna är bara fåniga och filmen i sig blir trist och rätt löjeväckande. Dessutom borde Cameron hålla sig till att göra komedier och spela den snygga tjejen, ex-modell som hon är. Hon spelar fruktansvärt dåligt här, tyvärr.

Publicerad 2009-11-06

Christina Gaki
Christina Gaki arbetar som frilansjournalist och har medverkat i bl a Aftonbladet och Sydöstran.
 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “The box”

Bilder från “The box”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “The box”

Dela “The box” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

The box

Originaltitel

The box

Speltid i minuter

115

Produktionsår

2009

Biopremiär i Sverige

2009-09-17

Produktionsland
Språk

engelska

Budget

16 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

Noble Entertainment

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2009-11-06 PG-13
Italien 2010-07-21
Frankrike 2009-11-04 U
Tyskland 2010-02-17 16
Sverige 2009-09-17
Kanada 2009-11-06
Storbritannien 2009-12-04
Portugal 2010-08-26 M/12
Brasilien 2010-03-26 14
×