The Bling Ring

Charmig bildchock

De som trodde att det var dags för Sofia Coppola att göra ett snedsteg kan skjuta upp missnöjet till pappa Coppolas nästa film istället. "The Bling Ring" gör ingen besviken.

The Bling Ring

Charmig bildchock

Charmig bildchock

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
De som trodde att det var dags för Sofia Coppola att göra ett snedsteg kan skjuta upp missnöjet till pappa Coppolas nästa film istället. "The Bling Ring" gör ingen besviken.
Tummen upp!

Min Facebook-sida femton minuter innan pressvisningen av "The Bling Ring": "I väntan på den bästa Coppolans nästa får det bli den näst bästas senaste". Twitter efter visningen: "Njutbar men inget mästerverk, är inte det det bästa betyget en film kan få?"

Den bästa Coppola är så klart Sofias bror Roman. 2001 gjorde han en bortglömd liten film vid namn "CQ". Den bör du söka upp innan du fortsätter läsa den här texten. Inte? Ok, vi fortsätter. Varför ovanstående dumheter? Jo, sociala medier spelar nämligen en av huvudrollerna i Sofia Coppolas senaste film, utan Facebook ingen film. Kanske inte lika markant som i Finchers "The Social Network" men ändå.

Historien om tonåringarna som använde sig av internet för att hitta deras idolers adresser, råna dem och sedan lägga ut bildbevis på Facebook är en modern sedelärande ungdomssaga. Perfekt till färg, form och (självklart) ljud. Det är så snyggt och coolt att man nästan glömmer bort att se bortom ytan, här finns nämligen inte så värst mycket att se. Ärligt talat så är det hela rätt gjort. Förtappade rikemansungar med skeva självbilder och för mycket fritid går lös på sin omgivning med förödande resultat. Djupare än så går inte Coppola. Filmen rivstartar och kör på i högt tempo tills att den rundas av med ännu en cool låt. Var inte regissörens intresse större än så, det hela bygger ju ändå på ett verkligt fall.

Men, äsch, lyssna inte på mig. Ibland är känslan mer än analysen och en film bara en film. I det här fallet en otroligt underhållande sådan. Men jag kan inte låta bli att sakna vemodet från "Lost in Translation" eller "Somewhere". En smaksak, igen.

Publicerad 2013-06-14

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “The Bling Ring”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “The Bling Ring”

Dela “The Bling Ring” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

The Bling Ring

Originaltitel

The Bling Ring

Speltid i minuter

90

Produktionsår

2013

Biopremiär i Sverige

2013-06-14

Produktionsbolag
Produktionsland
Budget

15 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2013-06-21

×
×
×