The American

Amerikan utan yttre skavanker

Det är svårt att göra en snygg film, utan någon egentlig story att falla tillbaka på. Men med Clooneys hjälp är det svårt att misslyckas.

The American

Amerikan utan yttre skavanker

Amerikan utan yttre skavanker

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Det är svårt att göra en snygg film, utan någon egentlig story att falla tillbaka på. Men med Clooneys hjälp är det svårt att misslyckas.
Tummen upp!

Tidigare i år rapporterade kvällstidningarna om George Clooneys Östersundsvisit. Fotograferna krälade, bokstavligt talat, i buskarna. Filmen det handlade om var "The American". Nu har den premiär.

Anton Corbijn följer upp sin snygga "Control" med en ännu snyggare film. Även tempot är jämförbart och förväntar man sig en actionfilm så kan man lägga sina pengar i spargrisen istället.

"The American" är ingen actionfilm utan mer en studie av Jack (Clooney), som åtar sig ett sista jobb i en liten italiensk stad där han fördriver tiden med sitt vapen och en kvinna. Klyschigt värre alltså? Visst, men Corbijn tonar ner klyschorna tills att de enbart existerar på pappret, eller i den här recensionen. Kvar blir karaktären och en massa snyggt fotade miljöer. För även om Corbijn inte fotar sina egna filmer så känns det som om han funnit en perfekt partner i Martin Ruhe, som även fotade "Control".

"The American" fungerar bra som lågmäld söndagsunderhållning där ytan premieras och storyn kommer i andra hand. Inget fel i det om det görs på det här sättet.

Publicerad 2010-09-09

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “The American”

Bilder från “The American”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “The American”

Dela “The American” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Sämst

Tyvärr en av dom sämsta filmerna jag sett på de senaste 15 åren. Gå inte och se den här, så kanske vi slipper den här typen av filmer i framtiden,

Ingo

2010-09-27 07:16:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

The American

Originaltitel

The American

Speltid i minuter

105

Produktionsår

2010

Biopremiär i Sverige

2010-09-10

Produktionsbolag
Produktionsland
Budget

20 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2010-09-01

×
×
×