Tenacious D in The Pick of Destiny

Glest och segt mellan garven

Rockbandet och tillika humorakten Tenacious D skapades redan 1994 av Jack Black och Kyle Gass. Sedan dess har Tenacious D blivit TV-serie och släppt platinasäljande studioalbum. Nu är det alltså även premiär för långfilmen.

Tenacious D in The Pick of Destiny

Glest och segt mellan garven

Glest och segt mellan garven

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Rockbandet och tillika humorakten Tenacious D skapades redan 1994 av Jack Black och Kyle Gass. Sedan dess har Tenacious D blivit TV-serie och släppt platinasäljande studioalbum. Nu är det alltså även premiär för långfilmen.
Tummen ner!

Berättelsen är enkel. Jack Black och Kyle Gass finner varandra i Hollywood och bestämmer sig för att bli det bästa rockbandet i historien. För att göra detta måste de hitta ödets plektrum, smitt av djävulens hörntand och i besittning av magiska krafter som kan få Tenacious D att uppnå sina mål.

Jack Black är i sina bästa stunder en otroligt underhållande och charmig komiker som med sin intensivitet och närvaro ofta stjäl alla scener han är med i när han spelar biroller. Han sjunger dessutom väldigt bra, vilket utnyttjas flitigt i filmen. I Tenacious D - Världens bästa rockband, är han den stora stjärnan och det tunga lasset lyckas han tyvärr inte dra. Trots de ständiga tjockisskämten lyckas Black inte riktigt fylla ut bioduken, utan hela filmen känns ganska tunn.

Nu är givetvis inte Jack Black att lasta för allt. Filmen saknar driv och står för det mesta still och stampar. En komedi som denna kan ha hur larvig intrig som helst, men den måste hela tiden röra sig framåt. Regissören staplar mest sketcher på varandra och glömmer vart filmen är på väg och det blir lite segt och för glest mellan garven.

Men visst finns det garv och guldkorn i filmen. Roligast är de små birollerna som dyker upp under filmens gång. Ben Stiller som Heavy Metal-stylad gitarrförsäljare och Dave Grohl från Foo Fighters som djävulen är kul. Ännu roligare är Tim Robbins som bisarr svartrockare med årets löjligaste greve Dracula-brytning. Allra bäst är dock Meatloaf som spelar Jack Blacks Metal-hatande frireligiösa pappa.

Black och Gass är samspelta och ibland blir spelet dem emellan riktigt njutbart. Jag önskar bara att de fick gå loss ännu mer och improvisera fritt, för ofta sitter jag i biofåtöljen och väntar på en punchline som är gammal redan när den levereras. Att merparten av skämten antingen är tjockis, prutt eller knarkrelaterade, blir också tjatigt i längden. Trots glimten i ögat och en hel del bra idéer blir det i slutändan helt enkelt inte tillräckligt roligt.

Publicerad 2007-02-17

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Tenacious D in The Pick of Destiny”

Bilder från “Tenacious D in The Pick of Destiny”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Tenacious D in The Pick of Destiny”

Dela “Tenacious D in The Pick of Destiny” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Come on!

En enkel berättelse? vad är då en svår berättelse 1 kille får en ring och måste förstöra den. Läter det som en svår berättelse eller?? Nej människan som skrivit dethär om filmen måste vara helt dum i huvudet! Det är en ricktigt bra film med förstaklassig humor och musik som alla borde se.

Andréas

2009-11-03 22:06:00

Jb & Kg är ju bääst...

Lee

2009-05-09 18:07:00

Ni fattar säkert inte allt, Tenacious D var redan kända innan filmen skapades och de äger "fett", Jack black och Kyle Gass är så sjukt himla bra!! och lyser upp hela filmen!! En av de bästa musikaliska filmer som någonsin släppts!!! Lätt en Elefant tumme upp!!!!!!

cool

2009-05-03 21:14:00

bra

jag ger den här filmen 4½ stjärna för att jag gillar jack black men det var synd att det var så mycket svärord i den

Mårten

2007-07-08 00:33:00

inget roligt

Bra att denna film fick tummen ner. För den är inte särskillt kul tur man inte betala för att se skiten

jh

2007-03-17 02:14:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Tenacious D in The Pick of Destiny

Originaltitel

Tenacious D in The Pick of Destiny

Speltid i minuter

93

Produktionsår

2006

Biopremiär i Sverige

2007-02-16

Produktionsbolag
Produktionsland
Budget

22 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2006-11-22

×
×
×