Systrar i jeans

Supertöntigt och jättelöjligt

Filmen följer fyra kompisar under en mycket speciell sommar. Väninnorna har känt varandra länge. Deras mammor träffades nämligen under en kurs för gravida kvinnor, och flickorna har under sina 16 år delat både sorger och glädjeämnen. Trots det är de alla mycket olika varandra, både till sätt och till utseende. Nu ska de för första gången skiljas åt och tillbringa sommaren på varsitt håll. Det här en jättetöntig film, skriver vår recensent.

Systrar i jeans

Supertöntigt och jättelöjligt

Supertöntigt och jättelöjligt

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Filmen följer fyra kompisar under en mycket speciell sommar. Väninnorna har känt varandra länge. Deras mammor träffades nämligen under en kurs för gravida kvinnor, och flickorna har under sina 16 år delat både sorger och glädjeämnen. Trots det är de alla mycket olika varandra, både till sätt och till utseende. Nu ska de för första gången skiljas åt och tillbringa sommaren på varsitt håll. Det här en jättetöntig film, skriver vår recensent.
Tummen ner!

Går det att göra en film som kretsar kring ett par jeans? Ja, tydligen, men det här är inte vilka jeans som helst, de är magiska. Ett kompisgäng bestående av fyra tjejer ska för första gången splittras under sommaren. Den glada Bridget ska på fotbollsläger i Mexico, den blyga och pryda Lena (Rory i Gilmore Girls) ska till Grekland, smarta Carmen ska hälsa på sin pappa och rebellen Tibby ska stanna kvar och jobba på stormarknaden.

När de hittar de här jeansen som passar dem alla trots olika kroppsformer, bestämmer de sig för att skicka runt dem mellan sig under sommaren för att på så sätt hålla kontakten. De sätter upp vissa regler kring användandet av jeansen och de måste skriva ett brev och berätta vad som hänt dem under veckan med jeansen när de skickar dem vidare.

Det här är en berättelse om fyra tjejkompisars sommar och hur de utvecklas under den. Naturligtvis har jeansen ingenting med det att göra egentligen och naturligtvis är det här en jättetöntig film. Den är menad för tonårstjejer som ska känna igen sig i kompisgängets problem. Hur det är att varken vara barn eller vuxen, utan någonstans mitt emellan.

Men det är inte bara kompisgänget som har problem utan även filmen. Den har en superlöjlig historia och karaktärerna pratar som tonåringarna i Dawsons Creek, fast hundra gånger värre. Vem pratar så där i verkligheten? Dessutom är den fylld till bredden av klyschor. En del gånger lyckas den dock använda dessa klyschor på ett mer medvetet sätt och då blir det faktiskt roligt.

Systar i jeans vill ge sken av ett djup den inte har. Det här är egentligen samma gamla amerikanska tonårsfilm som man har sett för många gånger, med samma stereotyper. Skådespelarna är okej, men de kan inte göra så mycket med sina karaktärer, när dialogerna och manuset är som det är. Den som gör bäst ifrån sig är den lilla tjejen Bailey, som spelas av Jenna Boyd, som har leukemi. Men när hon också börjar prata så där äckligt förnuftigt går det för långt. Jag tycker faktiskt att man ska undvika den här filmen.

Publicerad 2005-09-12

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Systrar i jeans”

Bilder från “Systrar i jeans”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Systrar i jeans”

Dela “Systrar i jeans” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Besviken

Böckerna har jag älskat ända sedan jag var liten, men jag sitter och kollar på filmen nu och det har bara gått en halvtimma och jag hatar den redan. Handlingen är förändrad (Lenas sida, som redan har tagits upp) och olika små detaljer som inte är rätt helt utan anledning. Jag förstår att man inte kan ta med allt i en film som finns presenterat i en bok, men ska de ta upp att Lydias bröllop inte blev som det var tänkt på grund av att en av föräldrarna dog, så förstår jag inte meningen med att säga att det var hennes pappa när de lika gärna kunde ha sagt att det var hennes mamma eftersom det var det som stod i boken! BLÖ. Jätteonödiga ändringar. Att Lenas familj hatar Kostos är så sjukt frustrerande, det är ju en fjärdedel av boken som de har plockat ut och gjort om TOTALT. Nej, stort fett nej åt hela filmen, jag är sjukt besviken.

Clarabella

2012-07-27 20:49:00

håll käft - den ÄGER!

vadå vanlig tonårsfilm? Det är det verkligen INTE! Tycker du borde kolla på filmen, verkar inte ens som om du vet vilken film du snackar om. HUR JÄVLA BRA SOM HELST!

Therese

2011-02-07 14:00:00

Jag tycker att den är jätte bra, faktiskt en av mina favvofilmer! Ska börja läsa böckerna snart. Jag ser fram emot film nr.2

Magdalena

2008-08-09 12:47:00

Super!

Jag tycker att filmen var jätta bra! jag har läst en av böckerna (2:an) och den var ochså jätte bra snart ska jag läsa trean.

Lollo

2008-07-15 11:54:00

Böckerna bättre

Jag tycker böckerna garanterat var bättre än filmen, men filmen var inte heller jätte dåligt. det som stör mig är att handlingen inte stämmer med boken. tex det med Kostas, att det är en släktfejd. Men om det inte hade vart det hade filmen från Lenas perspektiv blitt rätt lam.

Lisa

2008-02-26 23:23:00

sister in jeans

I LOVE THEM! jag tycker den filmen är braaaaaaa:D

Jennah

2008-01-13 16:48:00

Filmen.

Jag har läst alla böcker, jag fastnade som ett par flugor som fastnar på godispapper. Jag älskade böckerna. Men filmen, oh! Den var så himla bra och jag kan inte vänta tills andra och tredje sommarens filmer kommer ut, om de gör det! Min absoluta favorit är Bridget!

Nora

2007-12-27 23:07:00

hmm

Jag älskar böckerna och har läst dem flera gånger om! Jag har inte sett filmen och vet inte om jag vill göra det heller,personern ser ju tex inte ut som jag försetällt mig och då blir de så fel... men jag vill ändå se dem, fast ändå inte...hmm

Elin

2007-12-11 15:46:00

ÄLSKAR

Jag fullkomligt ÄLSKAR systrar i jeans! äskar både böckerna och filmen!

moa

2007-12-02 14:39:00

dålig

usch

anonym

2007-11-15 14:09:00

Helgrym

jag har läst alla böcker. jag kan säga att man tröttnar lite efter en bok. det hade räck med en bok och den första boken är as bra, man kan inte sluta läsa. jag trode flimen skulle vara jätte dålig. men den var riktigt bra! jag hoppas dock att det kommer en två och tre .. osv i film :) det hade vatt nått va?? ;)

frida

2007-10-02 20:58:00

Den är ju as bra

Jag tycker då inte att filmen är dålig :) Den är ju as bra!! Där har du helt fel!

Malin

2007-09-07 23:21:00

Bra skådespelare

Jag tycker skådespelarna i denna film e assbra! De fyra tjejerna e jättebra.

Lilly

2007-08-04 15:39:00

Har inte sett filmen me vill. men bökerna är bra och lenas mor föräldrar var jätte glada när lena började vara med kostos. han var nstna som deras son!

Sara

2007-08-01 10:38:00

= )

Jag har läst alla tre böcker och ska se filmen nu nu NU ! ska bli jättekul ! Men hur vet ni att det kommer en fjärde bok ?

Ammie

2007-07-12 19:15:00

BÄST!

systrar ijeans är så bra har läst 3 böcker och sett filmen. hoppas den fjärde boken är lika bra! ha de bäst!

Elin

2007-07-09 19:21:00

Du din!

Jag har läst alla böcker förutom fyran ska köpa den. Böckerna var Jätte bra!! Jag har inte sett hela filmen men det jag såg var Skit bra!! Älskar den där filmen verkligen.

Hanna

2007-06-09 21:38:00

Grym!

Alltså, jag vet inte vad hon som skrev recensionen tänkte, böckerna är mer än grymma och bättre än filmen, men filmen är också grymt bra!

Emsipemsi

2007-05-05 21:18:00

En fråga

Jag måste bara fråga en sak. I filmen är Lenas morföräldrar väldigt stränga med att inte låta Lena träffa Kostos. Är dem likadana i boken? Tacksam för svar.

Lisa

2007-04-18 14:02:00

Systrar i Jeans

Böckerna var jättebra.Jag tkr att hon som har skrivit recensionen var väldigt löjlig...Lixom VÄLDIGT nedlåtande...

Clara

2007-04-17 15:38:00

hoppas filmen är bra ska se den men böckerna är ju sjukt bra hoppas:)

2007-03-21 18:56:00

Bra

Jag tycker böckerna är bättre än filmen men filmen va oxå skit bra! hoppas det kommer en tvåa ch en trea

.....

2007-02-20 18:35:00

Filmen var verkligen jättedålig om man jämför med boken. Jag hade förväntat mig att den skulle vara 10 ggr bättre än vad den var, det enda som var någorlunda bra var slutet.

amme

2007-02-19 14:29:00

Du har FEL

Jag tyckte att filmen var jätte bra. Jag hoppas att det kommer en ny film nr 2. Så jag vill bara säga att den passar till dom som vill tro på något som kan hända. Man måste våga tro...

Jennifer

2007-02-14 21:12:00

Jag kan inte komma och påstå att filmen var bra, den var både löjlig och töntig. Dock var jag i rätt stämning när jag såg den. Så en biosalong fylld med fjortisar och så jag, oj vad jag grät.

Jag

2007-02-11 11:19:00

ja älskar filmen! förstår inte hur du itne kan gilla den, men det är nog för att jag har varit i en liknande situation som dom i filmen..

linn

2007-02-08 09:47:00

Bra

Jag tycker att filmen var ganska bra, fast böckerna är bättre, har man inte läst böckerna är filmen nog ingen jättehitt, men om man har läst dem kan filmen vara värd att se.

Mimi

2007-01-19 18:28:00

Böckerna är superbra men filmen, aj aj!!

Elin

2006-12-25 21:24:00

Jävligt bra:D

Denna film va skit bra. Rolig,sorglig och kärleksfull. En sådan här film ska man bara inte missa.

Josse

2006-12-19 15:10:00

Jag tyckte filmen var bra, fast böckerna är ju såklart bättre. Så är det alltid.

Angelica

2006-12-06 12:24:00

Dryg!

Den var bara dryg och dålig, boken var mycket bättre

Det du

2006-11-30 17:57:00

BRA!!

Den är skitbra :D

Klara

2006-11-24 18:01:00

Tycker den är bra

Jag tycker att filmen var jätte bra!!

Josse

2006-11-16 10:35:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Systrar i jeans

Originaltitel

The Sisterhood of the Traveling Pants

Speltid i minuter

119

Produktionsår

2005

Biopremiär i Sverige

2005-09-09

Produktionsbolag
Produktionsland
Språk

spanska, engelska

Budget

25 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

Sandrew Metronome

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2005-06-01 PG
Italien 2005-08-19
×