Superhero Movie

Vill du kvävas långsamt?

Spoofvåren har fått ett nytt tillskott i form av Superhero Movie. Den uttjatade och tunna genren superhjältefilm möter schablonparodi och mindre ljuv musik uppstår.

Superhero Movie

Vill du kvävas långsamt?

Vill du kvävas långsamt?

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Spoofvåren har fått ett nytt tillskott i form av Superhero Movie. Den uttjatade och tunna genren superhjältefilm möter schablonparodi och mindre ljuv musik uppstår.
Tummen ner!

Rick Riker (Drake Bell) lever ett liv som nörd och loser, i analogi med spindelmannenhjälten Peter Parker, tills han blir biten av en spinde...err..trollslända som ger honom diverse superkrafter. Antagonisten träder fram som Lou Landers eller "Hourglass" (Christopher McDonald) som genom någon slags uppfinning har fått kraften att suga ut andras livskraft och på så vis ta steg mot sin egen odödlighet. Det finns självfallet en liten pingla (Sara Paxton) för Rick att bli kär i, men ärligt talat är plotten för denna film, så som i många andra av dess sort, bara ett bihang till en kavalkad av sketcher med lätta parodiska inslag featuring kiss, bajs, tuttar, rumpor, fisar och dylikt.

En invändning om hur schablonartad och platt filmen är i sin dramaturgi (bland annat) är nog meningslös, men man borde ändå kunna begära mer än denna ihopkrafsade mardröm till film. Att se på Superhero Movie är som att långsamt kvävas under en presenning. Lufthål finns, sparsamt utplacerade i form av komiska ljusglimtar, men det är väl ingen direkt belöning att få andas då och då.

Skådespelarinsatserna är urusla, till och med för att vara denna genre, och med en cast involverande ett helt hockeylag, för att uttrycka det snällt, "mindre ryktbara skådespelare" (bland annat gör Pamela Andersson en trettiosekundersinsats) kombinerat med en bristande nivå på intelligens är detta verkligen en dålig film.

Jag hoppas Superhero Movie får fungera som en sammanknytning av superhjältegenren och ett avbrott i spoofinflationen ... åtminstone för ett tag. Och jag hoppas det är något du slipper se.

Publicerad 2008-04-04

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Superhero Movie”

Bilder från “Superhero Movie”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Superhero Movie”

Dela “Superhero Movie” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Superhero Movie

Originaltitel

Superhero Movie

Speltid i minuter

85

Produktionsår

2008

Biopremiär i Sverige

2008-04-04

Produktionsbolag
Produktionsland
Språk

engelska

Budget

35 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2008-03-27 PG-13
Tyskland 2008-07-24 12
Brasilien 2008-04-18 12 anos
×