Sound of Noise

Tröttsam ljudterrorism

"Music for one apartment and six drummers" har setts fler än 250 000 gånger på Youtube. Nu är gänget tillbaka med en film, en långfilm denna gång, där de bankar skiten ur allt de hittar.

Sound of Noise

Tröttsam ljudterrorism

Tröttsam ljudterrorism

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
"Music for one apartment and six drummers" har setts fler än 250 000 gånger på Youtube. Nu är gänget tillbaka med en film, en långfilm denna gång, där de bankar skiten ur allt de hittar.
Tummen ner!

"Sound of Noise" börjar med att en poliskonstapel berättar om sitt tradiga liv som son till genial en konsertpianist och bror till en lika genial dirigent. Konstapel Tondöv var dock inte intresserad av musik som liten och lärde sig aldrig att spela. Så det fick bli polisskolan istället.

När väl en musikterroristensemble börjar attackera Malmö tappar stadens polisstyrka fattningen, om de nu haft någon förut (En rolig anekdot är att flertalet av festivalfilmerna innehåller komplett inkompetenta poliser). Musikerna planerar en miniturné i staden. Fyra spelningar där gänget ska hitta saker att trumma på, som en sjukhuspatient eller trottoaren utanför operahuset.

Vi får alltså följa ännu en polisutredning. Denna gång liknar den dock Späck mer än Beck. Alla personer polisen frågar ut spelas av svenska storskådisar; Björn Granath, Anders Jansson med flera. Men vi tvingas även att tråkas ut av musikanterna när de planerar och utför sina stötar. Lika mycket som gänget bankar loss går de runt och berömmer sig själva och sina verk.

Konceptet blir tröttsamt efter dryga kvarten, men då återstår det bara runt 90 minuter, så det är väl inget att klaga på. Däremot bör man fråga sig varför några musiker, som med glimten i ögat refererar till sig själva som terrorister, vill få sig visade på stora filmfestivaler och bli producerade eller distribuerade av ett stort filmbolag som Wild Bunch, och dessutom använda sig av Sveriges skådespelarelit.

Det är smutsigt, kommersiellt och långrandigt. Inte ens musiknumren var något att ha.

Publicerad

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Sound of Noise”

Bilder från “Sound of Noise”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Sound of Noise”

Dela “Sound of Noise” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Plagiat?

Vilket var först rånarluvan eller HFOS egna ihopsydda luvor? Sound of Noise spelades in för mer än två år sedan och då utan HFO's gitarr. Däremot använde de stämplar och dokumentförstörare som de plagierat från banken. Gå och se filmen det är den värd.

bankrånare

2010-12-27 13:19:00

Plagiatörer

Vilka PLAGIATÖRER! Ha ha ha - Kolla p3 Guld-nominerade Stockholmsbandet Henry Fiat's Open Sore så förstår ni vad jag menar. http://www.myspace.com/henryfiatsopensoreofficial

Thomas Jonsson

2010-12-22 15:54:00

Sound of noise

Jag gillade filmen,

Erik

2010-12-14 12:55:00

Re:...

Det framgår klart och tydligt i det stycke du citerar att jag vet att filmen inte är en "dokumentärfilm". Människor... Suck.

Skrivet av en medlem på gamla Film.nu

2010-12-09 16:40:00

...

"Däremot bör man fråga sig varför några musiker, som med glimten i ögat refererar till sig själva som terrorister, vill få sig visade på stora filmfestivaler och bli producerade eller distribuerade av ett stort filmbolag som Wild Bunch, och dessutom använda sig av Sveriges skådespelarelit." Du fattade att det inte är en dokumentär va?

Klebèr

2010-12-09 00:36:00

burma

actually "Music For One Apartment" was watched more than 10 million times on youtube here it's already 6.5 millions.... http://www.youtube.com/watch?v=Z7h8qkMBE_E take care

birmant

2010-11-23 23:49:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skriva till och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Sound of Noise

Originaltitel

Sound of Noise

Speltid i minuter

110

Produktionsår

2010

Biopremiär i Sverige

2010-12-25

Produktionsländer
Språk

svenska

Biodistribution i Sverige

Nordisk Film

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
Frankrike 2010-12-29 U
Ungern 2011-09-01 12
USA 2012-03-09 R
Sverige 2010-12-25
Tjeckien 2011-05-18
×