Mind the Gap

Vad hände egentligen?

Helena Bergströms regidebut tar upp en rad roliga och viktiga ämnen som vänskap, familjeförhållanden och invandrarfientlighet. Tyvärr blir det mest ett rörigt hopkok av allting och inget av ämnena känns särskilt genomtänkt. Synd på ett i grunden bra manus och väldigt duktiga skådespelare.

Mind the Gap

Vad hände egentligen?

Vad hände egentligen?

  • Recension
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Helena Bergströms regidebut tar upp en rad roliga och viktiga ämnen som vänskap, familjeförhållanden och invandrarfientlighet. Tyvärr blir det mest ett rörigt hopkok av allting och inget av ämnena känns särskilt genomtänkt. Synd på ett i grunden bra manus och väldigt duktiga skådespelare.
Tummen ner!

Den här filmen har varit flitigt omskriven och diskuterad innan premiär. Kanske främst för att det är Helena Bergströms debut som regissör. Det börjar bra, redan under förtexterna kommer första skrattsalvan i salongen.

Visst är historien både charmig och viktig. Två unga tjejer träffas när de söker till polishögskolan och blir snabbt goda vänner. Vi får sedan följa dem under antagningsprocessen med de tillhörande proven, struliga kärleksrelationer, familjeförhållanden och mycket annat. Och så deras nyfunna vänskap som ju ska växa och hålla i sig.

Den impulsiva och levnadsglada Elin hamnar i trassel medan den betydligt lugnare Jasmin försöker hjälpa henne, samtidigt som hon har fullt upp med att ta hand om sin sargade familj. Ämnena i filmen är både aktuella och viktiga men allt kan inte rymmas på 90 minuter. Resultatet blir då istället korta glimtar av varje ämne, nästan ryckt ur sitt sammanhang. Tempot är alldeles för högt och mycket av handlingen känns irrelevant och orealistisk. Fokuseringen på Elin och Jasmin är så pass bra att den kunde ha räckt som handling, utan alla olika infallsvinklar och kommentarer som duggar tätt under i princip hela filmen. Nu glöms det här med polishögskolan nästan bort i det höga tempot och man undrar vad som egentligen är/var huvudhandlingen för filmen.

Slutet kommer för snabbt, det borde ha utvecklats mer och inte reducerats till glädjescener vid fontänen. Alla scener i slow-motion i slutet kunde de också ha hoppat över, effekten uteblir och det känns faktiskt mest löjligt.

Publicerad 2007-01-26

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Mind the Gap”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Mind the Gap”

Dela “Mind the Gap” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Bra

Jag tycker den är bra och väldigt rolig. Man måste ha en viss smak för att tycka om den. Som twilight filmerna de är speciella på sitt sätt och man måste ha lite intresse för just handlingen och det sättet filmen och böckerna är. Gillar man bara action och inte är riktigt sådär gillar sånt som den komplicerade kärleken i filmen så tycker man den är tråkig och helt värdelös. Men tycker man som jag om dramat mellan de olika karaktärena och har ett intresse att leva sig in och tycka om det så tycker man den är bäst. Och det är samma sak men den här filmen man måste ha en smak för just den här sortens film annars får man inte in känslan att den är bra.

Linnea

2011-03-01 11:22:00

Orealistisk

Handlingen känns som om ett barn har skrivit den. Totalt orealistiskt på ett pinsamt sätt.

Kalle

2007-08-28 13:26:00

Detta var den sämsta film jag har sett på många år! Jag och mina kompisar skrattade gott fast jag tror det var på fel ställen och vi skämdes stundtals åt det vi såg. Det såg ut som en film gjord av nogon halvkass filmstudent.

Linus

2007-08-25 02:09:00

Härlig film!

Såg filmen nu ikväll o tyckte att den var superhärlig! Fick en varm o skön känsla i kroppen och ibland är det gött att se en film som inte är för tung utan att man får det serverat så att säga! Kanonrulle!! Se den nu! =)

Olzon

2007-08-19 22:39:00

Agree or disagree?

Man kan väl av titeln läsa vad det är för sorts film.. att sedan bli besviken tycker jag är helt fel, då man knappast bör förvänta sig något mer än vad den gav. Det är väl en film som inte riktar sig till alla, vilket ytters få filmer gör, och man bör därför ta hänsyn till och förstå att det finns olika uppfattningar och åsikter. En sned tumme kanske?

Solguden

2007-04-08 16:14:00

Tumme upp!

Jag såg filmen ikväll och tyckte den hade lite av allt. Det blir tumme upp för Helenas film. Underbart mysig. Den måste ses!

Johanna

2007-02-22 21:55:00

Re:Gå inte och se denna!

Den här filmen är så ojämn som den kan bli.

Lalle

2007-02-21 11:57:00

håller inte med!

Vi håller inte med, filmen var super mysig. Gå och se den, rekommenderas starkt!

David och Malin

2007-02-14 20:22:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Mind the Gap

Originaltitel

Se upp för dårarna

Speltid i minuter

90

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-02-16

Produktionsbolag
Produktionsland
Budget

600 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2007-02-16

×
×
×