Scoop

Högtidsstund för Allen-älskare

Woody Allen gillar London. Så mycket att han nu levererar ännu en film, som både utspelar sig och är inspelad i den brittiska huvudstaden. Och en tredje är på gång...

Scoop

Högtidsstund för Allen-älskare

Högtidsstund för Allen-älskare

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Woody Allen gillar London. Så mycket att han nu levererar ännu en film, som både utspelar sig och är inspelad i den brittiska huvudstaden. Och en tredje är på gång...
Tummen upp!

Scarlett Johansson är tillbaka i Woody Allens regi. Till skillnad från i Match Point får hon här även spela mot Allen. Och om Match Point var en otypisk Woody Allen-film, är Scoop mer i linje med vad vi är vana att se.

Hans, som vanligt, lätt neurotiske karaktär är den här gången en amerikansk trollkonstnär, Sid "Splendini" Waterman, som fångar Londonpubliken kväll efter kväll. En kväll finns den unga journaliststudentskan Sondra Pransky (Johansson) i publiken. Hon övertalas att delta i ett av Splendinis trick och får då kontakt med den döde skjutjärnsreportern Joe Strombel (Ian McShane), som har kommit sitt livs knäck på spåren. Han tror sig veta vem den fruktade "tarotkortsmördaren" är. Problemet är bara att han är död - alltså måste han ha hjälp av den levande Sondra för att fixa jobbet. Spåren leder ganska snabbt till kände aristokraten Peter Lyman (Hugh Jackman). Sondra nästlar in sig i hans liv för att hitta ledtrådar, men blir ganska fort förälskad i den charmige Peter. I släptåg har Sondra sin något motvillige medhjälpare Splendini.

Tillbaka är den rappa dialogen, situationskomiken och allt som vi förknippar med en typisk Woody Allen-film. Londonkulissen ger dock en annan dimension till filmen, än hans tidigare New York-intellektuella fonder. Det blir en lite mystisk och småmysig stämning i filmen, som inte har funnits på samma sätt i de äldre filmerna.

När Match Point hade premiär, skrev jag att det var en film för dig som inte gillar Woody Allen. Nu är situationen den omvända. Det här blir en högtidsstund för dig som älskar Allen, och allt som hör honom till.

Publicerad 2006-10-12

Esbjörn Guwallius
Chefredaktör för Film.nu.
 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Scoop”

Bilder från “Scoop”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Scoop”

Dela “Scoop” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Heja!!!

Woody!!!

Kalle

2007-03-18 00:35:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Scoop

Originaltitel

Scoop

Speltid i minuter

92

Produktionsår

2006

Biopremiär i Sverige

2006-10-13

Produktionsland
Språk

engelska

Budget

4 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

SF Film

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2006-07-27 PG-13
Italien 2006-10-06
Tyskland 2006-11-16 6
Ryssland 2006-11-02
Filippinerna 2006-09-13
Grekland 2006-11-16 13
×