Righteous Kill

Enastående, De Niro och Pacino

Män i uniform får ofta respekt - vare sig det gäller en läkare, en professor eller vd i kostym, eller en polis. Respekten de vinner får de inte alla gånger genom deras roll som tjänstemän, utan snarare på grund av rädsla hos människor de möter.

Righteous Kill

Enastående, De Niro och Pacino

Enastående, De Niro och Pacino

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Män i uniform får ofta respekt - vare sig det gäller en läkare, en professor eller vd i kostym, eller en polis. Respekten de vinner får de inte alla gånger genom deras roll som tjänstemän, utan snarare på grund av rädsla hos människor de möter.
Tummen upp!

New Yorks mest erfarna brottsutredare Turk (Robert De Niro) och Rooster (Al Pacino) har många års erfarenhet bakom sig och sätts på uppdraget att fånga stans värsta seriemördare, vilket de mer än gärna tar på sig. Seriemördaren de jagar verkar omöjlig att komma åt, varje gång de tror att de närmar sig så visar det sig att de hade fel. Den efterlyste tenderar att mörda sina offer genom att besöka dem på deras hemmaplan, och därmed skjuta dem på nära håll. Efter sig lämnar mördaren en liten dikt där en kort beskrivning ges till varför han tagit denna människas liv. Man skulle kunna säga att denna seriemördare har EN avsikt, vilken är att röja bort samhällets avskum; pedofiler, knarklangare, våldtäktsmän och dylika.

Turk och Rooster tar god tid på sig utan att verkligen komma fram till något vilket börjar störa poliskommissarien Hingus (Brian Dennehy). Hingus bestämmer sig då för att två unga utredare ska få hjälpa till, vilket vänder upp och ner på Turk och Roosters lugna tillvaro. Snart börjar oväntad information komma fram vilket inte välkomnas med öppna armar av Turk och Rooster. Vem kan de egentligen lita på, deras kolleger, kvinnan i deras liv, varandra?

En återkommande mening i filmen är: "De flesta respekterar brickan men alla respekterar vapnet".

Storyn trappas upp allt eftersom vi närmar oss filmens slut och vi får ett slut som jag inte hade räknat med.

Regissören Jon Avnet gör en utmärkt, spännande polisfilm med två av Hollywoods mest namnkunniga skådespelare. Både Robert De Niro och Al Pacino har blivit äldre och har inte samma energi och utstrålning som de hade förr. Men trots åldern så har de en otrolig erfarenhet inom filmbranschen och inte minst i roller som maffiabossar och poliser. De vet fortfarande vad de håller på med, båda levererar enastående prestationer.

Det var länge sedan jag gick på bio och vid filmens slut kände att jag vill ha mer och mer, men Righteous Kill lyckades få fram den känslan hos mig. Filmen får definitivt båda tummarna upp!

Publicerad 2008-09-25

 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Righteous Kill”

Bilder från “Righteous Kill”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Righteous Kill”

Dela “Righteous Kill” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Nja

Den första halvtimmen tycker jag att manuset/replikerna inte håller Pacino och De Niros mått.. Det verkar som en urkass polisfilm där dom gör dåliga och felaktiga parodier på sig själva. Jag tycker tvärt om.. Det verkar mer som att regissören7manusförfattaren inte riktigt kan hantera Pacino/de niros tidigare tunga nivå av dialoger och kommentarer, drar istället ner skådespelarna och får dom att verka fejk. Jag gissar på att de båda som jobbat med de riktiga "PAmparna" måste ha lidigt genom hela filminspelningen. Jag fattar ärligt talat inte vad som fick de här stjärn-skådespelarna att ens vara med i filmen. Efter dom 5 första min hade alla mina förväntningar om filmen fullkomligt raserats av det otroligt dåliga anslaget. Må hända att efter drygt 1 timma trappades filmen upp en millimeter men det var VÄLDIGT svårt att ha kvar ett hopp om att det skulle bli något bra av den här rullen...

Eric

2008-11-22 03:01:00

Righteous Kill

Hoppas att denna recension är skriven med ironi.. Denna film är fruktansvärt usel. Bara inledningsscenen får mig att känna, "gode gud ta mig härifrån". Usel dialog, uselt manus och usel regi. Hade det inte varit för Pacino och De Niro hade denna film ALDRIG gått på bio. Efter filmen skämdes man för att ha varit där.. Och ALLA kände samma sak. Utom denna recensent.. :)

Skrivet av en medlem på gamla Film.nu

2008-09-27 13:37:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Righteous Kill

Originaltitel

Righteous Kill

Speltid i minuter

100

Produktionsår

2008

Biopremiär i Sverige

2008-09-26

Produktionsland
Budget

60 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2008-09-12

×
×
×