Polisorkestern som kom bort

Bandet som kom på avvägar

Utstyrda i sina puderblå uniformer och fulla av förväntan anländer Alexandrias polisorkester till Israel, dit de har bjudits för att spela på en invigning.

Polisorkestern som kom bort

Bandet som kom på avvägar

Bandet som kom på avvägar

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Utstyrda i sina puderblå uniformer och fulla av förväntan anländer Alexandrias polisorkester till Israel, dit de har bjudits för att spela på en invigning.
Tummen upp!

Polisorkestern från egyptiska Alexandria kommer till Israel för att spela på en högtidlig invigning. Men när de anländer till Ben Gurion-flygplatsen utanför Tel Aviv är ingen där för att möta dem. Efter några förvirrade telefonsamtal beslutar de sig för att försöka hitta till invigningen på egen hand. De tar en buss, men hamnar mitt ute i öknen, i en slumrande liten by. Där möter de דינה, som äger ett litet café. Hon erbjuder orkestermedlemmarna mat och en säng för natten.

Tawfiq, orkesterledaren, och Haled hamnar hemma hos Dina. Hon fattar tyckte för Tawfiq och övertalar honom att följa med på en nattlig tur till en falafelbar. Han är dock ett ganska svårflörtat objekt. Haled följer med några av killarna från byn till ett (rullskridsko)diskotek där han hjälper en av killarna, som är aningen socialt tafatt, att stöta på en tjej. En annan bandmedlem försöker nitiskt att få kontakt med yttervärlden, för att orkestern slutligen ska kunna komma vidare till invigningen som de ska spela på.

"Polisorkestern som kom bort" berättar många olika historier. Alla utspelar de sig under kväll i en liten by, någonstans ute i öknen. Lite komiskt, lite dramatiskt och väldigt vardagligt. Men berättandet och bildspråket gör dessa berättelser både intressanta och givande. De visar vad som kan hända bara genom att människor möts och pratar med varandra, människor som kommer från skilda kulturer och talar olika språk.

Den här filmen låter publiken tänka efter och få tid att suga in handlingen. Inga snabba klipp eller halsbrytande kameraåkningar. Här får alla en chans att hinna med - och det är något som verkligen behövs i dagens uppskruvade tempo. Så ta en paus från vardagens verklighet och fly in i biomörkret tillsammans med en egyptisk polisorkester. Du kommer inte att ångra dig.

Publicerad 2007-12-23

Esbjörn Guwallius
Chefredaktör för Film.nu.
 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Polisorkestern som kom bort”

Bilder från “Polisorkestern som kom bort”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Polisorkestern som kom bort”

Dela “Polisorkestern som kom bort” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Polisorkestern som kom bort

Originaltitel

Bikur Ha-Tizmoret

Speltid i minuter

87

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-12-25

Produktionsländer
Språk

arabiska, engelska, hebreiska

Biodistribution i Sverige

Folkets bio

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
Frankrike 2007-05-19
USA 2007-12-20
Israel 2007-09-13
×