Peter Pan

Peter Pan förtrollar och engagerar

Barnen i familjen Darling lever sig gärna in i sagornas värld. Mest entusiastisk är dottern Wendy som berättar för sina syskon om den ondskefulle Kapten Krok. Snart blir drömmandet till verklighet när sagans Peter Pan flyger in i barnens rum. Drömsk, förtrollande och djupt engagerande - filmen med stort F, tycker vår recensent.

Peter Pan

Peter Pan förtrollar och engagerar

Peter Pan förtrollar och engagerar

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Barnen i familjen Darling lever sig gärna in i sagornas värld. Mest entusiastisk är dottern Wendy som berättar för sina syskon om den ondskefulle Kapten Krok. Snart blir drömmandet till verklighet när sagans Peter Pan flyger in i barnens rum. Drömsk, förtrollande och djupt engagerande - filmen med stort F, tycker vår recensent.
Tummen upp!

Wendy bor i ett välbärgat hem med mamma, pappa, moster och sina två bröder. Familjen Darling blir tidigt i filmen varse om den mest fantasifulla värld som bara finns, sagovärlden. Wendys stora passion här i livet är att berätta sagor - hon påminner oss om den ondaste av den onda, Kapten Krok. Sagan blir verklig när självaste Peter Pan kommer inflygandes i familjen Darlings hem. Snart därefter flyger Wendy och hennes två bröder med Peter Pan till den riktiga sagans platser, dit ingen annan varit tidigare. Vi möter Ting, den goda eller onda älvan, som hjälper Peter Pan att vägleda och införliva ett barns högsta dröm - som just här blir den riktiga sagan om Peter Pan.

Kapten Krok spelas utomordentligt bra av Jason Isaacs, han skrämmer slag på de flesta med sin uppsyn. Ingen tar död på den stora mästaren utom möjligtvis passionen. Men passionen är kortvarig och Kapten Krok förblir den han är, ond och åter ond. Peter Pan spelas av den gyllengossigaste kille som uppenbarat sig på länge (Jeremy Sumpter). Killen som aldrig blir vuxen. Barnet är som helgjutet och inte ens Wendy bryter upp det hela barnets omogna frukt. Ett barn är ett barn och kommer alltid att vara det, om Peter Pan får säga sitt.

En saga har för det mesta ett gott slut och även denna gång blir sagan en berättelse att föra vidare med sina sanna upplevelser. För en riktig saga kan bara föras vidare om den är självupplevd.

Denna filmatisering är briljant - drömsk, förtrollande och djupt engagerande. Vi är på platser som finns, inget är omöjligt i teknikens värld och tillåter den mest fantasilöse att finna sig till ro med denna saga. Ljud- och ljuseffekter och stort tänkande i totala bilder ger en grymt bra förståelse och det som kan verka en aning overkligt blir verklighet. Vi fråntas vuxenvärldens förbjudande förnuft, och letar oss drömskt in i sagans värld. Tummen upp för filmen med stort F.

Publicerad 2006-01-10

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Peter Pan”

Bilder från “Peter Pan”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Peter Pan”

Dela “Peter Pan” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Peter!

Peter är den vackraste, fantastiska, incredbible pojke jag någonsin sett i den här filmen! Jag är helt förälskad i hur Jeremy Sumpter spelar honom. Peter är underbar, och romantiskt. Han böjer till Wendy! Han är en sådan herrar. "En flicka är värt mer än tjugo pojkar." Jag älskar honom jag vill fingerborg honom! Jag kommer att berätta historier, och vänta på honom att komma för mig att ta mig till Neverland ikväll!

Alexandra

2010-10-07 14:38:00

Jeremy Sumpte

Jeremy är så hilma underbar, Hans blick sjunker man bara in i vill bara försvinna i dom och hans leende

Nikolina

2007-11-19 20:22:00

Jeremy Sumpter

Hej! Jeremy du är så bra på att spela peter pan jag Älskar det du gör puss puss p.s hoppas att han får detta!! puss puss puss

Felicia

2007-11-09 20:35:00

.....

Om Jeremy ser detta fattar han ju !! : I love Jeremy Sumpter,but i know i never can se him ,becouse hes not in sweden rigthe now I love everything Abaout him . Jag önskar jag var Wendy i filmen för då kan man ju röva bort sig en förlusten kyss!!!!!!!!! kram på dig

Sara

2007-08-08 15:53:00

peter pan

e filmen bra egentligen?

marcus

2007-06-02 20:08:00

ooo Jeremy

guuuud jag älskar jermey såååå mycket , han är det ända jag tänker på om dagarna . han är MIIIIN !

Miaaaa

2007-05-04 13:58:00

peter pan

HEJ. peter pan är bäst jag älskar den. och gud vad eter är bäst!

janni

2007-03-30 10:18:00

Jeremy Sumpter

Asså jag älskar Jeremy för han har så vakert hår och fina ögon, Jag vill så hämst gärna träffa honom och bara krama om han. Han spelar bra som Peter Pan jag älskar den filmen. (VISA DETTA FÖR HAN OM DET GÅR)

Anonym

2007-03-13 06:55:00

ooOOoo

vio har precis skrivit ett underbart roligt arbete om hjältar och däribland allas vår PETER PAN!!! I do belive in faries, I do, I do! jag vill åka till Neverland NUUUUUUUUUUUUU!

Linn och Tiffany

2007-01-23 14:45:00

Jeremy sumpte

Jag älskar Jeremy sumpter, han är sen skön charming och otroligt heeet killle.. snyggast i världen.. älskar honom

Linda

2007-01-07 21:26:00

Jeremy Sumpter

Jeremy är så underbart duktig i denna film, Alla borde se den!

Sandra

2006-12-31 14:41:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Peter Pan

Originaltitel

Peter Pan

Speltid i minuter

113

Produktionsår

2003

Biopremiär i Sverige

2004-03-05

Produktionsländer
Språk

engelska

Budget

100 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

SF

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2003-12-25 PG
Storbritannien 2003-12-26 PG
Frankrike 2004-02-04
Tyskland 2004-04-01 12
Danmark 2004-07-27 7
×