My Best Friend's Girl

En riktigt dålig date

Dustin har svårt att fånga sin drömtjej Alexis. För att få henne att inse hur bra han egentligen är ber han sin bäste kompis Tank att bjuda ut Alexis på en riktigt dålig date.

My Best Friend's Girl

En riktigt dålig date

En riktigt dålig date

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Dustin har svårt att fånga sin drömtjej Alexis. För att få henne att inse hur bra han egentligen är ber han sin bäste kompis Tank att bjuda ut Alexis på en riktigt dålig date.
Tummen ner!

Filmens egen bad boy är Tank (Dane Cook), en mästare på att förolämpa kvinnor. En talang som utnyttjas av killar som blir dumpade. Man hyr Tank så att han kan ta deras ex-flickvänner på deras värsta date någonsin - vilket gör att de tacksamt springer tillbaka till sin före detta pojkvän. Så när Tanks bästa vän Dustin (Jason Biggs) blir dumpad av sin nya flickvän, erbjuder Tank sig naturligtvis att hjälpa honom, och möter sitt livs utmaning - Alexis (Kate Hudson) .

Vi har sett det förr och med bättre lycka. "American pie" där den nördiga killen som inte får tjejen han vill ha, men slutar med tjejen som vill ha honom som sexslav eller "Hitch" i vilken Will Smiths karaktär anlitas för att hjälpa hopplösa killar att få kärlek. Och vi har definitivt sett Kate Hudson i liknande roller sedan år 2000.

Jag gillar Kate Hudson dock. Hon var ruskigt bra i filmen "Almost famous" och jag tyckte att hon verkade ha vett att kunna välja sina roller. Men tydligen hamnade hon till slut i facket fantasilösa romantiska komedier. Jag läste en intervju med henne, där hon berättade om sina värsta dating-erfarenheter. Hudson berättade att hon hade haft en date som hade varit så tråkig att hon var tvungen att säga till killen att det var poänglöst att fortsätta, eftersom hon redan insåg att det inte skulle fungera.

Jag känner igen den där känslan. Inte att bli uttråkad av en date, men att drabbas av tråkighet, förutsägbarhet och klichéer.

I biosalongen satt jag och skruvade på mig av rastlöshet. När jag blir rastlös bryr jag mig inte vad som händer i handlingen utan börjar kolla på andra saker i filmen som scenografin, fotot, kläder, smink eller hur väl statisterna i filmen beter sig och att ingen råkar kolla in i kameran. Jag finner alltid något intressant, något som är värt att kommentera, men denna gång fanns det faktiskt inget som var tilltalande.

Jag hoppas verkligen att någon tar tag i Kate Hudson och gör vad Quentin Tarantino gjorde med John Travolta. Få henne ur de här fåniga komedierna som bara försummar hennes talang som skådespelare.

Publicerad 2008-12-04

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “My Best Friend's Girl”

Bilder från “My Best Friend's Girl”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “My Best Friend's Girl”

Dela “My Best Friend's Girl” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

My Best Friend's Girl

Originaltitel

My Best Friend's Girl

Speltid i minuter

100

Produktionsår

2008

Biopremiär i Sverige

2008-12-05

Produktionsland
Budget

20 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2008-09-19

×
×
×